vrijdag 12 juni 2015

De laatste dag


Toen we vanmorgen opstonden regende het en was er ook weinig zicht.
We zijn eerst gaan ontbijten, daarna heeft Paul de rest in de koffers gepakt.
Het regende nog steeds en op de webcam zagen we dat het op het hele eiland zo was, dat was nou niet echt lekker om de hele dag in te gaan lopen, maar de kamer konden we helaas niet meer verlengen, want de hele zesde verdieping was met ingang van vandaag verhuurd aan een touroperator.
We zijn tot even voor twaalf op de kamer gebleven en toen zijn we ons gaan uitchecken.



We hebben ons in de bar geïnstalleerd en daar is Paul begonnen aan een Excell document waarin alle offertes gezet worden.
Julian en ik hebben gelezen, we dronken koffie en tegen 2.30 uur zijn we naar de Sol Mar supermarkt gelopen om broodjes voor Julian te kopen en we zijn ook nog even doorgelopen naar het Chinese warenhuis waar we even rondgekeken hebben.


Om 15.30 uur zijn we naar het vliegveld vertrokken. Paul leverde de auto in terwijl Julian en ik met de koffers alvast naar de incheck balie gingen.
Die was nog niet open, maar toen hij open ging was Paul inmiddels terug en waren we als eerste aan de beurt.
Toen we de boardingpassen kregen bleek dat we weer niet naast Julian zaten, maar gelukkig konden ze dat hier wel bij de balie veranderen.
De handbagagecheck ging vlot ondanks dat Paul gecontroleerd werd.
In de wachtruimte kwamen we de meneer tegen die op de heenvlucht zijn stoel  met Julian geruild had en met hem hebben we een poosje gepraat.
In de wachtruimte zagen we ook dit verdwaalde vogeltje dat maar niet naar buiten kon.
Toen het vliegtuig aangekomen was en leeg, mochten we boarden.


We vertrokken 20 minuten te laat, omdat de Ryanair vlucht eerst mocht...
Het was inmiddels beter weer geworden dus Paul kon het eiland zien terwijl we opstegen en eroverheen vlogen.
In totaal vertrokken we nu 2 1/2 uur later dan de tijd die bij het boeken opgegeven was.
We hadden daarom een maaltijd aan boord besteld. Nu hebben we al redelijk wat vliegtuigmaaltijd gehad, maar dit was toch wel de slechtste; 2 broodjes, 20 koude spirelli's met 5 wortelreepjes, 2 plakjes kaas met 1 schijfje tomaat ertussen en een klodder pesto eroverheen.Als toetje was er een koekje.
Deze heerlijkheden kostten € 9,= en was daarmee de duurste maaltijd van de vakantie...
Het vliegtuig zat lang niet vol en daardoor hadden we alle drie onze eigen rij.
Ik heb op 3 stoelen liggen dutten, Paul maakte foto's.
Brussel toen we aankwamen.
Om half 2 stonden we weer veilig op de grond.
Bij de bagagecontrole was geen mens, dus we hadden de koffers zo te pakken en toen we de luchthaven uitliepen stond het busje dat ons naar de parkeerplaats zou brengen al te wachten.
Op de parkeerplaats was het natuurlijk ook niet druk en onderweg naar huis ook niet en zo waren we om even over half 3 weer thuis.
Het was weer een hele fijne vakantie!

En nu?
Nu hebben we een stapel offertes die we moeten bekijken, maar daar is geen echte grote haast bij.
We zullen een bouwbedrijf uitzoeken en eind van het jaar verlenging van de bouwvergunning aanvragen, want doordat er hier nog steeds geen duidelijkheid is over de pensioenleeftijd en er nu ook het onzinnige plan is  dat mensen die wel eerder mogen stoppen met werken tot hun 65ste in het land moeten blijven omdat ze eventueel misschien ooit (lees nooit) opgeroepen kunnen worden om alsnog te gaan werken, is de hele boel in limbo....
We voelen er weinig voor om te bouwen en het huis dan een paar jaar leeg te laten staan, wetende dat het hard achteruit gaat als je er niet woont.
Onze planning was perfekt, maar wat doe je eraan....hopen dat er in de tussentijd niet weer aanpassingen komen en Paul straks tot zijn 80ste hier moet blijven...

Tussen het moment dat ik dit logje schreef en het moment waarop het online komt hebben we besloten om het hele plan maar in de ijskast te zetten tot ??? :-(

2 opmerkingen:

Margriet zei

jakkes, bah, niet leuk :-( Ik hoop toch echt dat jullie toch over niet al te lange tijd gewoon lekker door kunnen gaan met jullie plannen!

trompke zei

Dat is flink balen... jammer...