vrijdag 12 juni 2015

Zoek de verschillen

Van de week maakte ik een foto, geen probleem. Even later wilde ik nog een foto maken, maar toen was het toestel helemaal dood.
Ik had gezien dat er nog 180 minuten op de batterij zaten, dus het leek me stug dat die nu ineens leeg zou zijn, maar ik heb het toestel dan toch maar aan de adapter aangesloten.
Een uurtje of wat later, nog steeds dood...
Toen heb ik de reservebatterij erin gestopt, maar ook dat hielp niet.
Maar als het toestel via de adapter stroom kreeg deed het het wel, waardoor ik een vermoeden kreeg dat er wel eens iets mis kon zijn met de batterijverbinding.
Paul heeft met de firma gebeld en op een forum gevraagd en men dacht aan een kapot printplaatje.
We konden het toestel opsturen, dan kijken ze wat er is en gaan het eventueel repareren, maar dat gaat wel een aantal weken duren of via de adapter blijven fotograferen.
Ik zag mezelf straks nog niet met 200 kilometer verlengsnoer lopen om kangoeroes te fotograferen, dus we hadden een probleem.
Om zonder toestel weg te gaan is geen optie, dus hebben we een nieuwe moeten kopen, waarbij mijn eis was dat hij zoveel mogelijk leek op het toestel dat we hadden, want ik heb nog niet eens zin om met een hele nieuwe camera te leren werken in een week tijd.
Gisteren kwam de nieuwe binnen
Hij lijkt enorm veel op het oude toestel, alleen het handige draadje waarmee het lenskapje vast zit is er niet mee en dat vond ik nou echt een geweldige uitvinding.
Nu gaan we dus het weekend met de nieuwe camera spelen, zodat alle instellingen goed staan en we alle kangoeroes mooi op de foto kunnen krijgen :-)
En de oude camera, die laten we na de vakantie repareren en dan hebben we allebei weer een eigen toestel :-)

4 opmerkingen:

Margriet zei

Jee, dat was even balen! Gelukkig hebben jullie weer een nieuwe, maar jammer dat dat draadje er niet aan zit, ik zou binnen de kortste keren de dop kwijt zijn!

Bertiebo zei

Eh kangoeroes? Heb ik wat gemist?

Jolande zei

Nee hoor je hebt nog niets gemist. We vertrekken binnenkort naar het kangoeroe eiland en dan willen we ze natuurlijk wel graag op de foto kunnen zetten :-)

trompke zei

Ik heb een hekel aan dat draadje. Wordt zenuwachtig van dat gebungel. Maar ik heb dan ook een camera die beeld en geluid opneemt. dat gebungel (getik) hoor je ook dan. Ik heb nu gelukkig een lens met een automatische kap. Camera uit, dan schuift de lens dicht ;-)
Maar fijn dat je straks alles kan fotograferen. Ben benieuwd!