zaterdag 4 november 2017

London dag 1 - Het appartement

We waren van plan om met Paul's verjaardag in London te zijn, maar we wilden erg graag weer in hetzelfde appartement als de vorige keer, daar hebben we over gebeld met het boekingskantoor, maar dat was helaas niet meer vrij op die dag, dus schoven we met de dagen en boekten we het appartement tot 11 oktober.
De dag van te voren hoorden we dat het appartement voor lange tijd verhuurd was en dat we een ander appartement zouden krijgen op de 19e verdieping..
We zeiden dat zolang dat appartement ook city view had (waar we voor betaald hadden) het ons niet uitmaakte of we nou op de 17e of 19e verdieping zouden zitten en er werd ons bevestigd dat het andere appartement inderdaad ook city view zou hebben.
Op het afgesproken tijdstip werden we door de schoonmaakster beneden in de hal opgehaald en aar het appartement op de 19e verdieping gebracht.
De hal
De badkamer zag er bijna hetzelfde uit als in het andere appartement.
Naast de badkamer was de slaapkamer
En toen kwamen we in een smal ruimte die de vorm van een pijpenla had, met aan het begin een klein keukentje
en als je in de keuken stond zag je dit...
Vanuit de slaapkamer of zittend op de bank was dit de view en dat konden we nou met de beste wil van de wereld geen City view noemen...
Pas als je helemaal tegen het raam geplakt ging staan en naar links keek zag je iets van de City.

Hier waren we dus echt niet happy mee.
Paul klom gelijk in de telefoon dat dit niet afgesproken was en toen konden we dan alsnog voor 2 nachten naar het appartement op de 17e verdieping, maar daarna zouden we terug naar dit appartement moeten...
Dat hebben we toen gedaan, de schoonmaakster kwam vlak daarna terug om de sleutel te brengen en wij zakten 2 verdiepingen en genoten daar weer van het mooie uitzicht.

Tegen etenstijd gingen we naar onze favorite pub toe en nu kwamen we bij daglicht langs het plein met de door het water rennende paarden.

De pub was een beetje verbouwd, er was een verhoging gemaakt waar ook tafeltjes stonden en daar hebben we gezeten, terwijl we weer hetzelfde aten wat we er altijd eten: Fish & chips
en apple crumble pie met ijs, zo lekker allemaal.
Terug in het appartement bleek het internet niet te werken.
De router stond er nog wel, maar die maakte geen verbinding meer met een netwerk.
Het kantoor was dicht en de servicedienst had een volle mailbox en zo konden we helemaal niets opzoeken, wat niet echt handig was.
Lang verhaal kort: we hebben alle dagen geen internet gehad, want ook in het andere appartement werkte het niet.
Er werd gezegd dat iedereen tegenwoordig zelf internet had, nou wij dus niet en daarom hebben we ook een appartement MET internet geboekt!
Maandag kregen we dan een code voor een onbeveiligd netwerk in de buurt, maar daar sloegen onze firewalls gelijk van op tilt en als we onbeveiligd willen surfen gaan we wel bij Starbucks zitten.
We hebben dus alle dagen niet kunnen internetten en omdat we ook al naar een ander appartement moesten hebben we een klacht ingediend via Boeking.com en nu krijgen we dus geld terug.
Gelukkig hadden we de caches allemaal al thuis geladen, dus konden we aan de hand van de caches plannen wat we zouden gaan bekijken.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Dat uitzicht viel wel heel erg tegen! Gelukkig hebben jullie toch nog een paar dagen kunnen genieten van het mooie uitzicht. Balen van het internet. Ik geloof er niks van dat tegenwoordig iedereen zelf internet heeft!

Jolande zei

ik geloof het ook niet, maar het spaart natuurlijk wel weer kosten.
De vorige keer werkte het perfekt, maar toen hing er ook een papier naast het modem met de codes erop en dat was nu ook weg.
En het is niet erg dat ze het weghalen, maar dan moeten ze het ook weghalen van de pagina waar het appartement opstaat.
Maar Booking.com is erachteraan gegaan en we krijgen een vergoeding en de volgende keer toch maar weer op zoek naar een ander appartement, wat jammer is want dit ligt echt helemaal perfekt.