vrijdag 17 november 2017

London dag 5 - Paddington Rolling Bridge

Vanavond moeten we alweer naar huis :-(  maar omdat we altijd de laatste Eurostar terug nemen zijn we nog de hele dag in London.
We pakten de sleurkoffertjes in en brachten die weer naar de opslag bij St Pancras Station.
Daarna namen we de metro naar Edgeware Road Station.

Tegenover het station stond een beeld van een glazenwasser. Ik vond het erg leuk, want hij kijkt op naar een groot glazen gebouw, zo van moet ik dat allemaal gaan zemen. :-)
We hadden zin in koffie en er was zowaar een Starbucks vlakbij het station, maar dat bleek meer een afhaal Starbucks te zijn.
Het was er heel druk en de paar krukken die er stonden waren bezet, maar schuin aan de overkant hadden we een tearoom gezien, waar ook veel mensen waren, maar wel tafeltjes vrij, dus toen zijn we daar koffie gaan drinken en die was ook heel lekker.
Na de koffie liepen we naar Paddington Basin, want vandaag wilden we een stuk langs het kanaal lopen en daar caches zoeken.
Ooit, op een mooie zonnige dag, ga ik midden in deze fontein staan :-)
De Rolling Bridge stond opgerold toen we daar een cache gingen zoeken.
Tussen de gebouwen draaide de gps nogal en we hadden daardoor moeite om het goede nulpunt te vinden.
Dit koste tijd, maar dat bleek maar goed te zijn, want zodoende waren we er nog om 12.00 uur toen er twee mannen aan kwamen lopen om de brug te laten uitrollen!
Hij rolt maar twee (of drie) keer per week in of uit en een van die keren is op woensdag en dat was dus precies nu op het moment dat wij er waren!
Steeds als we bij deze brug waren zeiden we tegen elkaar dat we het zo leuk zouden vinden om hem eens te zien rollen, maar als we dan weer in London waren, was het niet iets dat we op ons lijstje hadden staan.
Nu waren we er dan helemaal onverwacht op het goede moment en het was fantastisch om het een keer in het echt te zien, i.p.v.  op filmpjes.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Die rollende brug is geweldig! Leuk dat jullie er nu op het juiste moment waren.

Jolande zei

Ja dat was echt fantastisch.