donderdag 13 november 2014

Dag 7 Split 2

Door de Koperen Poort liepen we de oude stad binnen. Deze is ontstaan in en rond het enorme Paleis van Diocletianus en wij gingen bekijken wat daar nog van over is.

Van de Dominicus Kathedraal kon je de toren beklimmen. Terwijl Paul foto's maakte heb ik een poosje naar een levensmoe stel zitten kijken, die echt ongelofelijk gevaarlijk in de weer waren, door op een randje te staan (zonder hekken ervoor) en daar foto's te maken.
De Zilveren poort vanuit de stad gezien
en vanaf de andere kant.
De gouden poort was ooit de hoofdingang van het paleis.
Voor de gouden poort staat een groot standbeeld van Grgur Ninski; een middeleeuwse Kroatische bisschop van Nin.
Ik denk dat ze dat beeld nu aan het restaureren/schoonmaken zijn want er stond een enorme houten kist omheen, met een opening erin waar een stukje van een voet uitstak.
Dat vond ik zo'n grappig gezicht, maar om de foto te kunnen maken heb ik lang moeten wachten, want er kwam een groep voorbij en iedereen moest even de grote teen aaien...
In de steden rondom de Oostzee hebben we het ook gezien, als er een cruiseschip in de haven lag, was het druk en dat was hier precies hetzelfde.
's Zomers moet het helemaal vreselijk druk zijn. Tegen het eind van de middag wordt het weer rustig, want vaak moet iedereen om 17.00 uur weer aan boord zijn.
Een foto voor mijn deurknoppen verzameling.
Het Milesi paleis op het Brace Radicplein
en aan de andere kant van het plein de Marina toren.
Ik denk dat deze beschilderde paraplu's er lagen aandacht te trekken voor de kunstenaars
die kraampjes hadden en aan het werk waren onder de galerijen aan de rechterkant van het plein van de Republiek. Het was erg leuk om daar even rond te kijken.

Geen opmerkingen: