maandag 20 augustus 2018

Rondreis West USA Dag 11 - Bosbrand in Durango

De weg naar The Four Corners Monument toe ligt in New Mexico, maar daar hebben we geen borden van gezien, waarschijnlijk omdat het maar een heel klein hoekje is.
Toen we er weg reden kwamen we al wel heel snel een bord tegen dat we nu in Colorado waren.
Hier waren we weer een uur kwijt want Colorado heeft zomertijd.
De saaie weg ging nog even verder.
In Cortez hebben we boodschappen gedaan en in de supermarkt maakte ik deze foto voor Jasmine van de verschillende smaken Oreo's.
En toen begon het landschap steeds groener te worden, wat wel weer heel mooi was na al die droge stukken.



Het was tegen etenstijd dat we in Durango aankwamen.
Ons hotel was een stukje ten noorden van het centrum en we waren van plan om te gaan picknicken bij de Hot Springs, ongeveer 10 kilometer verderop, maar Paul wilde eerst de koffers naar het hotel brengen, dus dat deden we.






Toen we uit de auto stapten vond ik het verschrikkelijk naar brand ruiken, we dachten dat iemand in de buurt iets aan het verbranden was.
Ik had gezien dat er bij de Hot Springs twee caches lagen, maar omdat de coordinaten daarvan niet in de gps stonden zette ik even de pc aan om ze op te kunnen schrijven.
Het wachtwoord werkte niet en daarom liep Paul even naar de receptie om dat te melden.

Daar hoorde hij vertellen dat de weg naar Silverton  afgesloten is  i.v.m. een landslide of brand en ze wisten niet zeker of de stoomtrein wel zou rijden.
Met het nieuwe (nu wel werkende) wachtwoord hebben we gelijk op de pc gekeken en het blijkt dat de stoomtrein morgen niet rijdt omdat er een gigantische bosbrand is, heel Silverton is niet meer bereikbaar.
De brand blijkt veroorzaakt te zijn door de stoomtrein en is ook veel erger dan we eerst dachten, want er zijn hele stukken waar mensen moeten evacueren omdat ze het niet onder controle krijgen.
Toen ik FB open zette kreeg ik zo’n laat je vrienden weten dat je safe bent melding omdat we in de zone zitten…
Het blijkt al 5 dagen te branden, maar de stoommaatschappij heeft niet de moeite genomen om een email te sturen, als ze dat wel gedaan hadden waren we deze kant niet opgekomen, want we zijn hier alleen maar naar toe gegaan omdat we graag met de stoomtrein wilden.
Het is een heel eind rijden en anders waren we rechtstreeks naar de Grand Canyon gegaan…
We belden het kantoor, maar de telefoon namen ze niet op, maar op het antwoordapparaat stond ook geen enkele boodschap, wat een ontzettend slechte service
De Springs liggen ook in de evacuatiezone en omdat het buiten zo vreselijk stonk aten we op de hotelkamer met de deur dicht.
Vanavond hadden we sla waar kaas, dorito-reepjes en saus bij zaten en maisbrood, met yoghurt als toetje.


Na het eten hebben we verschillende opties bekeken wat we nu zullen gaan doen, we hebben niet zoveel zin om hier te blijven met het risico dat we ook moeten evacueren en het hotel had al gezegd dat ze de nacht gewoon terug betalen, want dit is overmacht; heel netjes  van ze.
We hebben besloten om morgen alvast naar Santa Fé te gaan, zodat we daar een hele dag kunnen rondkijken.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat ontzettend jammer dat jullie niet met de stoomtrein konden.
Ik zal mijn Jasmijn die foto ook even laten zien ;-)