zaterdag 29 juli 2023

Ácaros deel 2

 En hoe is het nu met de mijten?
Nadat er gespoten was vielen er af en toe nog wel een aantal naar beneden, die we dan gelijk bespoten met alcohol, maar het leek erop dat het probleem opgelost was.
Ik begon weer zelf eten te koken, nog wel zonder de wasemkap aan te zetten, en we waren van plan om alles wat we op de tuintafel neergezet hadden weer in de keuken te zetten.
Maar toen we zondagochtend boven kwamenen zagen we de deurtjes van de bovenkastjes onder de bruine stippen zitten...
Dus in plaats dat alles weer op zijn plaats in de keeuken kwam, hebben we de eettafel uitgeklapt, alles wat in de vaatwasser kon zo heet mogelijk afgewassen en daar neergezet, zodat we nu met twee tafels met spullen erop in de kamer zitten.
De rest hebben we met alcoholdoekjes gepoetst en daarna heb ik alle lege kastjes helemaal met alcohol bespoten, je zou er bijna high van worden, zoveel alcoholdampen...
 
Paul had een mail gemaakt naar de pest control en die reageerde maandagochtend dat ze om vier uur zouden komen.
En inderdaad, keurig op tijd stond er een hele lieve jongen op de stoep die geen woord Engels sprak.
Die haalde een grote groene tank uit de auto, bond die op zijn rug en wilde gaan spuiten, maar ik wilde graag weten hoe lang daarna we de spullen weer in de keuken konden zetten, dus belde Paul met het kantoor.
Toen bleek dat hij een of ander goedje wilde gaan spuiten waardoor we 4 uur niet in huis mochten, wat op zich niet zo´n probleem was, alles in de omgeving zou ingepakt moeten worden en na het spuiten  mochten we de keuken een maand en eigenlijk liever twee maanden niet gebruiken en daarna moesten we papier op de planken leggen voordat we het servies er weer in zouden zetten....
We konden het beste de keuken afgesloten houden in die periode...
Nou dat ging het dus niet worden.
Na nog wat heen en weer gepraat werd besloten dat we wachten tot de  Engels sprekende meneer die de vorige keer geweest is terug komt van vakantie en we met hem overleggen wat het beste is en tot die tijd vrolijk doorspuiten met alcohol.

Maar tot onze grote verbazing en vreugde kwamen er geen nieuwe mijten meer in de kastjes en de wasemkap, dus we denken en hopen dat het eitjes waren die uitgekomen waren en dat we die nu doodgespoten hebben voordat ze nieuwe eitjes kunnen leggen.
We kijken het nog tot maandag aan en als er dan geen nieuwe mijten te zien zijn zetten we alles weer terug in de keuken en kunnen we hopelijk weer over gaan tot de orde van de dag.



 

2 opmerkingen:

Marthy zei

Wat een toestand, ik word er kriebelig van.

Bertiebo zei

Oh echt afschuwelijk. Ik duim voor jullie