woensdag 2 mei 2018

Madrid dag 1 - De heenreis en het appartement.

Ook deze keer gingen we weer naar een ander bestemming als dat we oorspronkelijk van plan waren.
Het plan was om een rondreis op het vasteland van Griekenland te gaan maken, maar Julian ging een rondreis in Amerika maken en omdat hij toch wel hulp nodig heeft om weg te kunnen gaan, wilden we een paar dagen voor zijn vertrek thuis zijn.
Helaas kon Paul zijn dagen niet naar voren verschuiven en hadden we niet genoeg tijd voor wat we zouden willen gaan doen en zien in Griekenland.
Omdat begin dit jaar de reis langs Spaanse steden zo goed bevallen was en ik al heel lang Madrid graag een keer zou willen zien, werd dat nu onze bestemming.

Julian bracht ons naar het stration in Leuven en de vorige trein stond er zowaar nog en we konden zo instappen.
Op Zaventem  stond een rij om in te checken; dat moet je tegenwoordig zelf doen en dat duurt vrij lang, vooral omdat de apparaten regelmatig op Out of Order gaan.

Dat gebeurde ook toen wij bezig waren, toen was de rol om bagagekaartjes af te printen op en moesten we alsnog naar de balie ernaast.

Bij de handbagage controle werden onze handen en voeten gecontroleerd, ik dacht dat het voor drugs was, maar het blijkt voor explosieven te zijn.
 De gate stond nog niet aangegeven, dus zijn we zo maar even ergens gaan zitten.

Toen het gate nummer op het bord kwam bleken bleken we naar beneden te moeten en daarvandaan gaan bussen naar de vliegtuigen.
Wij waren een van de eerste die de bus in konden en konden gelukkig zitten.
Het duurde vrij lang voordat de bus vol was en toen reden we naar het vliegtuig toe, dat stond werkelijk helemaal aan het einde van het  vliegvel, zowat met een vleugel tegen het hek aan, dus dat was een heel eind rijden.
Om tegelijkertijd twee bussen te laten rijden is te effiecient, dus onze bus moest eerst leeg, waarna de bus terug ging om de rest op te halen en zo liepen we nogal wat vertraging op.
Vanuit de bus zagen we het nieuwe Smurfenvliegtuig voorbij taxiën, echt leuk!Het toestel bleek een overgenomen toestel van Thomas Cook te zijn en had uiterst onkomfortabele, krappe stoeltjes, maar gelukkig duurde de vlucht maar 2 uur.

En toen waren we in Madrid!


De koffers hadden we redelijk snel en toen zijn we met de metro naar Crus del Rayo gegaan en naar het appartement gelopen.
We moesten een poosje wachten want de eigenaresse moest haar identiteitskaart verlengen en die kwam na drie kwartier, maar er stond een bankje op de stoep en het was heerlijk weer.
Het appartement is op de 6e verdieping, maar gelukkig is er een lift.

Ze liet ons even het appartement zien, we babbelden nog even wat over Madrid en toen ze weer wegging kon ik foto's maken.
Toen we Madrid gingen boeken hadden zowel Paul als ik een appartement gevonden waar we graag naar toe zouden willen, Paul had deze gevonden en uiteindelijk is het deze geworden omdat het een dakterras had en veel ramen, dus lekker licht.
Dat was ook heel fijn, maar verder vond ik het een oncomfortabel appartement.
De bank zat voor geen meter
In de servieskast stonden geurstokjes en als je uit een glas dronk smaakte het naar die stokjes.
Dus ging alles wat we nodig hadden in de vaatwasser en daarna op het aanrecht :-)
 De eettafel bleek ingeklapt tegen een muur te staan, onder de magnetron zat een soort uittrektafeltje waar we staand aan konden eten, nou dat dachten we dus niet :-)
We hebben altijd nogal wat zooi én de twee computers, dus wij klapten de eettafel uit en hebben die zo een week laten staan.
Helaas waren er alleen maar houten tuinstoelen in het appartement en die zaten vreselijk, zelfs met een aantal kussens erop.
Er was geen waterkoker...
Nu had ik al zo'n vermoeden, dus ik had onze reiswaterkoker meegenomen!
In de kamer stonden twee tuinstoelen en een ook weer een ingeklapte (tuin)tafel, die hebben we buiten op het terras neergezet, zodat we daaraan konden eten en dat hebben we iedere avond ook gedaan.
Aan de overkant keken we op een school
Het uitzicht naar links
en naar rechts.
De slaapkamer had een vrij hard bed en de kussens waren zo slap dat we die ook op moesten vullen met sierkussens, gelukkig waren er daar wel heel veel van.
In de slaapkamer stond een wastafel en onder de bank bleek een bad te zitten.
De tweede slaapkamer, we waren blij dat we niet in de hoogslaper hoefden te slapen, wat het ding wiebelde alle kanten op.
En dan de badkamer...
Heel stom van ons dat we het ons niet gerealiseerd hebben bij het boeken, maar het was een ramp.
Het bleek veel kleiner te zijn dan op de foto's leek en als je wilde douchen was de hele boel nat.
Omdat het midden in het appartement zat droogde het ook niet echt snel, dus als je dan naar het toilet wilde, moest je steeds door de natte zooi.
En als je op het toilet zat, zat je aan twee kanten tegen de muur aan.
Echt heel stom, want als ze de ruimte van de slaapkamer, waar nu de wastafel en het bad staan erbij zouden trekken, zou je een prachtige badkamer kunnen maken, met het toilet apart.
Er kunnen 6 mensen tegelijk logeren, maar ik zou er niet aan moeten denken.
Maar goed, voor ons samen was het appartement heel ruim en het lag ideaal vlakbij twee metrostations en een enorme Carrefour.

3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ik ben heel benieuwd naar je eindconclusie over madrid

Jolande zei

Die kan ik je wel vast vertellen hoor,ik vond het een heerlijke stad.

Margriet zei

Het appartement ziet er wel mooi uit zo met die ramen....maar verder klinkt het vreselijk!