zaterdag 19 mei 2018

Madrid dag 5 - De MarathonVandaag was het de Marathon van Madrid en die bestaat uit 3 delen: 10 kilometer voor de amateurs, de halve marathon en de hele.
Vlak voor we weggingen zag ik vanaf het balkon al mensen op het parcour lopen, maar in een slakkentempo, dus dat waren vast mensen die op posten moesten zitten en daar naar toe onderweg waren.Omdat het druk zou zijn in de stad waren wij van plan om met de trein naar Toledo te gaan en daarom gingen we met de metro naar het treinstation Atocha, waar we precies om 10.00 uur aankwamen, maar omdat we eerst kaartjes moesten kopen en iedereen door tassencontrole moet, zouden we de trein van 10.20 niet meer kunnen halen, dus waren we van plan die van een uur later te nemen.
Bij de kaartjesautomaat leek het erop dat we voor de terugreis een vaste tijd moest boeken, maar omdat we niet weten hoe lang we daar zouden blijven gingen we bij de info vragen of je ook flexibele tickets kon kopen.
Bij de ene info was er 1 persoon aan het werk en waren er nog iets van 50 mensen voor ons, maar in de andere hal was er nog een info en daar waren we gelijk aan de beurt.
Echt heel duidelijk was het niet, maar het kwam er op neer dat je inderdaad een ticket op tijd moet boeken zowel voor heen als voor terug.
Wij weer naar de kaartjesautomaat en toen bleek de trein van 11.20 vol te zitten en om nou nog een uur later naar Toledo te gaan vonden we niet echt veel zin meer hebben, dus toen zijn we richting het park gegaan.

Het eindpunt van de Marathon was vlakbij het station en toen we weer buiten kwamen, kwamen net de eerste mensen van de halve marathon aangelopen.
Wij wilden naar Parque de El Retiro aan de overkant van de weg en vroegen aan een agent waar we ergens over zouden kunnen steken; hij zei dat de enige manier om aan de overkant te komen was om een stukje mee moesten hollen en dan zo schuin naar de overkant te gaan en dat hebben we gedaan hahaha.

We liepen verder richting het park en toen kwam net de eerste loper van de hele marathon eraan, die doet er dus net zo lang/kort over als de eerste mensen van de halve marathon!
We wandelden verder langs de boekenstalletjes naast de Botanische tuin, die net open gingen.
En aangezien de marathon bijna helemaal om het park heengaat kwamen we hier weer de halve tegen en moesten we weer een stuk schuin meerennen om aan de overkant te komen, maar we hadden geoefend dus dat ging hartstikke goed!
Hier liepen echt heel veel mensen bij elkaar.
Het was wel een gezellige sfeer, aan de kant stonden mensen aan te moedigen en er waren bandjes die optraden.
Alhoewel we helemaal niet van plan waren om naar de Marathon te kijken, was het toch leuk dat we er toch wat van gezien hebben.

1 opmerking:

Margriet zei

Joh, dus jullie hebben (eventjes) meegedaan aan de marathon LOL