dinsdag 15 mei 2018

Madrid dag 4 - Meninas zoeken met de metroVandaag gingen we verder met het zoeken van nog meer Meninas.
Omdat degene die we nu nog moeten vinden erg ver uit elkaar liggen had Paul gisteravond een route uitgestippeld, waarbij we veel met de metro zouden gaan, maar die zouden dan mooi op elkaar aansluiten zodat we niet steeds weet ik het hoeveel keer over moesten stappen.
Het was zaterdag en we waren verbaasd om te zien dat het hele perron van Cruz del Rayoleeg was.

De metro in Madrid is geweldig! Alle stations zien er prachtig uit, net als de metrostellen, waar geen spoortje van grafitti op te vinden is.
Alles is heel duidelijk aangegeven, zowel op de perrons als in de metro's en ze rijden ongelofelijk vaak, meestal om de 5 minuten.
We gingen naar Príncipe de Vergara en daar in de buurt vonden we BINARIA op de Calle de O'Donnel.
In deze buurt hingen veel banners om reclame te maken voor de parade.
Op een klein pleintje met de kruising van Calle de Alcala zochten we een cache
waarna we de Calle de Alcala inliepen.
Ergens onderweg stond deze pop op een balkon boven een winkel en dat vond ik leuk om te zien.
Een mooi torentje op de hoek van een gebouw.
Corte del Ingles is een van de sponsors van deze parade en daarom stonden er voor veel van de filialen wel een of meer meninas.
We zochten dus eerst het warenhuis en toen we dat zagen was deze MENINA zonder naam maar met een hondje, niet ver weg meer.
Jammergenoeg was er alweer iemand geweest die het niet had kunnen laten om haar te bekladden; wat daar toch de lol van is gaat helemaal aan mij voorbij.
We hadden nog geen foto gemaakt of we werden alweer gevraagd om een foto van een hele familie te maken naast de menina...
We wandelden om het warenhuis heen, omdat we van plan waren om verder te lopen, maar ik wilde even naar het toilet en aangezien ze die daar genoeg hebben gingen we naar binnen.
We gingen met de roltrappen helemaal naar boven, zodat we ook even rond konden kijken en toen zag ik mensen in het restaurant churro eten en daar had ik ook wel zin in, dus gingen we zitten en dronken we koffie met churro erbij
Na de koffie gingen we verder en bij Goya namen we de metro naar Ventas.
Daar stond LEGADO SOTERRADO, van dichtbij kon je het niet zo goed zien, maar als je een stukje verderop stond zag je twee gezichten op haar rok.

1 opmerking:

Margriet zei

Jammer dat er altijd mensen zijn die zoiets leuks gaan bekladden........begin een art journal als je lekker wilt kliederen LOL