dinsdag 29 mei 2018

Madrid dag 9 - Weer naar huisVanmorgen stonden we redelijk op tijd op en na het ontbijt hebben we de vaatwasser aangezet, alles weer opgeruimd waar het vandaan kwam en de laatste spullen ingepakt.
We hebben nog even gewacht op de eigenaresse die zou komen, maar omdat het tijd was om te vertrekken en ze er nog niet was hebben we de sleutels in het appartement gelaten en zijn we naar beneden gegaan.
Net op de stoep kwamen we haar tegen en hebben we nog heel even staan praten.
Daarna zijn we naar de metrohalte Cruz del Rayo gegaan, waar we kaartjes kochten met een speciale airporttoeslag en toen zijn we naar de Airport gegaan.

 Voor het inchecken stond een behoorlijke rij, we hebben er een half uur ingestaan voordat we aan de beurt waren.

Bij de handbagage ging het wel sneller, maar het koffertje van Paul moest 2 keer terug, gelukkig kon ik zijn andere spullen pakken, anders staan die maar zo onbeheerd.

Ergens op de luchhaven zag ik deze borden, toen we weer in Brussel waren zag ik ze daar ook hangen.
We hebben een poosje bij de gate gezeten totdat we in rijen moesten gaan staan en toen kwam er iemand langs om labels op de handbagage te doen, wat onder de stoelen moest en wat er in het bagagevak kan.


Terwijl we in de rij stonden konden we naar het uitladen van het vliegtuig kijken, daar leek geen eind aan te komen.We zagen onze koffers voorbij komen, maar we gingen al boarden voordat ze in het toestel gingen.Uiteindelijk was dan toch alles uit en ingeladen en vertrokken we vanuit Madrid.


Onderweg was er wat turbulentie en de landing vond ik ook niet echt je van het, maar we stonden om 15.00 uur weer veilig aan de grond op Brussels Airport.

En toen begon het feest met de trein weer…
Doordat het inladen zolang geduurd had, waren we later en de koffers schoten ook niet op, dus misten we op 2 minuten de tweede trein en moesten we weer 50 minuten wachten…
Dat hebben we maar in de ruimte van de kaartenverkoop gedaan omdat daar een paar bankjes staan.
En toen had de trein vertraging…het begon met 5 minuten en er kwam steeds een minuut bij, tot het op 20 minuten stond.
Uiteindelijk kwam de trein dan toch nog en kon ik Julian een berichtje sturen zodat hij ons kon halen.
Toen we in Leuven waren kwam hij er ook bijna aan en hoefden we maar heel even te wachten, daarna bracht hij ons veilig naar huis.
De laatste 20 kilometer hebben weer langer geduurd dat de 1300 kilometer daarvoor, het is echt altijd wat met die treinen.
Maar goed, we waren weer thuis en hebben een heerlijke tijd gehad in Madrid.
Het is een prachtige, goed onderhouden stad met erg veel groen en hele vriendelijke mensen en het was natuurlijk helemaal het einde dat er nu net een parade was.
Ik zou het niet erg vinden om er nog eens naar toe te gaan :-)

 
 

1 opmerking:

Margriet zei

En toen zat het er weer op! Mooie reis! Op naar de volgende :-)