zondag 6 mei 2018

Madrid dag 2 - Via Sol naar Plaza de Callao

Overal in de stad kom je mooie dingen tegen, zoals de gevel van dit restaurant. Om de hoek ging het nog verder en het was leuk dat we veel afbeeldingen konden herkennen omdat we er in februari geweest zijn.
En of we dat van plan waren :-)
We kwamen weer op Puerta de Sol en nu wisten we wat de poppetjes waren.
MENINA GASTRONÓMICA
Overal in de stad zijn parkeergarage, waar bovenop dan weer pleintjes of parken gemaakt zijn.
We dachten eerst dat de brug over water zou gaan, maar hij bleek over de inrit van de parkeergarage gemaakt te zijn; erg mooi om te zien.
En toen kwamen we ineens een Hema tegen, nou daar zijn we toen natuurlijk even binnen gelopen, viel er tenminste eindelijk iets te beleven in de stad whahaha.
Naast de Hema zat een hele kleine viswinkel waar ik deze foto van de deurknop maakte.
Op het printje was het een beetje lastig te zien waar de volgende menina nou moest staan, dus liepen we niet helemaal goed, maar zo kwamen we wel langs dit gebouw met de mooi versierde balkons.
In de winkel eronder verkopen ze flamenco jurken.
Op Calle de Preciados vonden we dan CIELO DE DIA
en er recht tegenover stond CIELO DE NOCHE.
Op weg naar de volgende meninas hebben we nog een poosje staan kijken voor een etalage waarin 3 mensen met een virtual reality bril op in stoelen zaten die alle kanten opdraaiden, ze gingen zelfs ondersteboven.
Op een groot scherm achter hun konden wij zien wat ze door de bril zagen en het was erg leuk om te kijken hoe ze reageerden.
De straat kwam uit op Plaza de Callao en daar zagen we MENINA VADER
En hier vonden we ook OSTARA.
Volgens de plattegrond moest ze in een van de straten in de buurt staan, maar we hadden haar nergens kunnen vinden en nu stond ze dus gewoon ook op het plein.

1 opmerking: