dinsdag 30 april 2019

Rondreis Deep South USA - Dag 7 St Patricksday Parade 1


In ons schema was St Patricksday een reisdag, maar ik dacht laat ik eens kijken of er in een van de plaatsen waar we dan langskomen iets te doen is.
Dat bleek niet zo te zijn, maar mijn oog viel wel op een link van een Parade in Baton Rouge.
Ik hoopte dat die vroeg zou zijn en dat we er nog even zouden kunnen gaan kijken, maar wat bleek, hij werd dit jaar als uitzondering op de 16de gehouden!
Dat haddden ze natuurlijk helemaal speciaal voor mij gedaan, dat kan niet anders :-)  en ik was dan ook hartstikke blij.
Toen we het schema maakten hebben we zitten twijfelen of we niet na 1 nacht Baton Rouge door zouden reizen, omdat we niet wisten of we ons er wel een dag zouden kunnen vermaken, maar toen zag ik dat er vrij veel caches in de buurt lagen, dus als we dan uitgekeken waren konden we altijd nog gaan cachen en daarom bleven we 2 nachten.
Serendipity!
Ik had dus speciaal mijn groene pruik en haarband meegenomen en mijn groene bloes versierd met de speldjes die ik bij Hobby Lobby had gekocht.
Ook deed ik een paar kettingen om die in hetzelfde pakketje zaten en met mijn (gif)groene outfit was ik er helemaal klaar voor.

Even voor negen zijn we naar beneden gegaan, waar na een aantal minuten de taxi, die we gisteren al geregeld hadden,  kwam.
Die bracht ons zo ver mogelijk in de richting van waar de parade zou beginnen, toen het verkeer bijna niet verder wilde zijn we uitgestapt en hebben we het laatste stukje gelopen.
In die straat was het al gezellig druk.
 Na zo'n 200 meter vonden we al een plekje op de oprit van een huis en daar zijn we tussen wat andere mensen gaan zitten.
Mijn 'buurvrouw' vroeg of ze een foto van ons moest maken
 We moesten nog een half uurtje wachten tot de parade begon, maar dat was helemaal niet erg want wat er nog allemaal voorbij kwam lopen was bijna een parade op zich.
 Op de website stond dat de parade exact om 10.00 uur zou beginnen en inderdaad om 10.00 uur zagen we aan het begin blauwe zwaailichten en werd de weg helemaal vrij gemaakt door agenten op motoren.
 Daarna kwam de fanfare
 en daarachter de burgemeester, die kettingen naar de mensen gooide.
 Schotland/Ierland het ligt vlakbij elkaar dus weten die Amerikanen veel :-)
 Ook leuk.
 De Bisschop gooide ook kettingen
 net als een gouveneur
 Ook de politie op de fiets hadden kettingen om. Deze agente stond vlak voor me en toen ik zei dat ik haar ketting zo mooi vond mocht ik er een foto van maken.
 En toen kwam de eerste wagen, die hing vol met kettingen, hoepels, fluitjes en weet ik het wat nog meer en dat werd allemaal het publiek in gegooid.
 Deze drumband liep niet een twee in de maat, maar danste op de maat, heel knap en ontzettend leuk om naar te kijken.
 En deze hotdog wagen reedt volgens mij alleen voor de fun mee.
 Nadat ik een foto van hem had gemaakt, kwam hij voor me staan en maakte een foto van mij :-)
 En nog een wagen waarvan ze kettingen gooiden.

1 opmerking:

Margriet zei

Jullie zagen er prachtig uit en wat leuk om zo’n parade te zien!