woensdag 1 mei 2019

Rondreis Deep South USA - Dag 7 St Patricksday Parade 2

Na een poosje bleek dat er vanaf alle wagen dingen gegooid werden, maar de meeste wagens waren ook leuk versierd.


 Ik had dus helemaal geen kettingen hoeven kopen hahaha Het was enig om te kijken hoe mensen stonden te roepen als er bepaalde aparte dingen gegooid zouden worden, we hebben zo gelachen.
 Deze meneer had een prachtige 'wandelstok' in de kleuren van de Ierse vlag.

 En net als in London kwamen er hier ook af en toe dingen voorbij in de categorie van we trekken iets groens aan en kunnen meelopen; zoals deze basketballers.
Ze gooiden ballen naar de mensen, maar die wilden ze wel terug hebben :-)

 De 'buren' zowel links als rechts hadden lege tassen bij zich en wij hadden ons voor de parade begon afgevraagd waarom dat was...nou daarom dus
 Sommige kettingen hadden ballen die in een kerstboom niet zouden misstaan.

Af en toe staken wij ook onze handen in de lucht om wat te vangen
 maar heel veel viel er op de grond en bleef daar liggen.
De tassen zijn van de andere 'buurvrouw'
 Het was een geweldige parade, ook weer absurd zoals in London, maar weer compleet anders.
We snappen nu ook hoe de bomen na Mardi Gras zo vol met kettingen hangen, want nu waren er ook bomen die helemaal vol hingen.
Toen de parade afgelopen was en wij naar het begin van de straat liepen lag het helemaal vol met kettingen, maar er was ook al gelijk iemand bezig met opruimen.
 Omdat we nu geen taxi hadden zijn we terug gaan lopen. Dat was ruim 4 kilometer, maar onderweg zochten we een paar caches  en kwamen we de eerste wagens alweer tegen die klaar waren met de parade.
 Terug in het hotel maakte ik een foto van onze buit.
We hebben veel meer gevangen dan dit, maar het meeste hebben we weggegeven aan de buren, omdat we het toch niet allemaal mee kunnen nemen in de koffers.
Maar een nieuwe haarband, kettingen met klavertjes en fluitjes zijn leuk voor mijn outfit volgend jaar en de rest vonden we gewoon leuk.
We hebben een ontzetten leuke ochtend gehad, zo feestelijk en vrolijk allemaal; wat is St Patricksday toch een geweldig leuke feestdag!

1 opmerking: