zondag 20 juni 2021

Lockdown dag 456

 In Belgie is het vaderdag op de tweede zondag in juni, maar wij vieren het nog steeds op de derde zondag  (zoals het ook in onze Nederlandse agenda's staat :-) ).
Helaas was er maar weer 1 kind om het te vieren, maar Jasmine had een kaartje gestuurd en samen met Julian de kadootjes geregeld en ze hebben hem goed verwend.
Het was een stuk minder heet dan de vorige dagen, er was ook geen onweer voorspelt dus Paul en ik gingen cachen in Outgaarden.
Daar gingen we eerst een wandeling langs 10 kapelletjes doen en we parkeerden bij de eerste, wat best een grote bleek te zijn.
Toen we dit vakwerkhuis zagen hadden we helemaal niet het gevoel om vlakbij huis te zijn, het voelde heel vakantie-achtig aan
We waren al langs het oude gemeente huis gekomen, waar nu een woning van gemaakt is, dit kapelletje zagen we in de muur van de oude school en ook dat is nu een woning.
Persoonlijk vind ik deze uiltjes leuker dan een heiligenbeeldje.
Terwijl we kriskras door de straten van het dorp wandelden, zagen we ineens een muurschildering
Paul was lang genoeg om de camera over de poort te houden zodat we de hele muurschildering konden zien.
Ik vond het toch wel erg lijken op de murals hier bij Abdij van Park, die zijn van Collin van der Sluis  en Mr. Super A, maar ik kan deze mural nergens terugvinden.
In het centrum zagen we voor de kerk het oorlogsmonument
Een provinciaal raadslid had een mooie zuil, voor de gewone soldaten zijn er alleen maar naambordjes.
Op deze zoektocht naar kapelletjes moesten we soms echt wel heel goed zoeken, deze zat hoog in een zijmuur en zag je pas als je er een stuk voorbij was en achterom keek.
Dit dorpje is toch wel heel apart wat bebouwing betreft, er staat van alles en nog wat door elkaar:boerderijen, schuren, moderne woningen.
Van schoonheidscommissies hebben ze hier nog nooit gehoord en dat maakt het wel een stuk afwisselender dan allemaal dezelfde rijtjeshuizen.
En toen lag geocaching.com er weer uit...
Maar er stond een bankje in de schaduw en daar zijn we een broodje gaan eten.
Terwijl we dat deden keken we naar de zweefvliegtuigen die omhoog getrokken werden
en boven onze hoofden rondzweefden als enorme meeuwen.
Gelukkig duurde de storing niet al te lang en konden we weer verder i.p.v. naar huis.
Bij een braakliggend stuk terrein zagen we enorme hoge stuiken met aalbessen, het is dat we er thuis ook veel hebben staan, anders waren we hier wel even wat gaan plukken.
Inmiddels was het erg warm geworden en toen we tegen de heuvel op het veld in liepen om daar een cache te zoeken, hadden we het toch wel verschrikkelijk heet.
Gelukkig was het de laatste cache en waren we niet al te ver van de auto.
We zijn alleen op de terugweg nog even ergens gestopt om een cache te zoeken waar we vanmorgen niet konden komen zonder veel heen en weer te moeten rijden, maar daarna zijn we naar huis gegaan.
Het was fijn om weer eens even een poos buiten te zijn.
 

3 opmerkingen:

Johan :) en Gerda zei

Hallo Jolanda,
Ik moet toch even een correctie plaatsen .
Moederdag in Nederland .... de tweede zondag in mei.
Vaderdag in Nederland ..... de derde zondag in juni.
Het maakt op zich natuurlijk niet uit wanneer je je vader of moeder in het zonnetje zet, maar dit is de goede volgorde .
Groeten van Gerda

Jolande zei

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Gerda, dat is ook een typefout en had gewoon derde zondag in juni moeten zijn, de dag waarop we het ook gevierd hebben.:-)
Ik zal het gelijk corrigeren.

Margriet zei

Leuke wandeling weer!