woensdag 9 oktober 2024

Belgie dag 15

 De schilder komt vroeg, dus wij zijn ook al heel vroeg op en zijn dan ook de hele dag in touw.
Ik had gelukkig een rustig werkje om mee te beginnen: het plakken van stickers op de kruidenpotjes.
Paul begon met het op maat zagen van de vensterbank voor de waskamer.
Toen we het huis kochten hing er in de waskamer een gordijnrails achter een lelijke goudkleurige kap.
Dat hebben we zo gelaten, omdat we niet wilden gaan breken, en ik heb er gordijnen uit het huis ervoor opgehangen, want die pasten precies voor het grote raam.
Bij de eerste hittegolf die we meemaakten kwam er heel veel hitte naar binnen door het raam in de deur en daar heb ik met haakjes een lap stof opgehangen en dat zo gelaten.
Nu we toch bezig zijn heb ik dat allemaal weggehaald.
Het loskrijgen van de vastgeschilderde schroeven was een enorme klus.
Nadat ik weet niet hoe lang bezig geweest was met twee schroeven besloot ik eens op Google te kijken of daar nou geen oplossing voor was en ik las dat je het kon proberen met een hitte pistool.
Laat ik dat nou hebben; dus het ding erop en het werkte ook nog!
De waskamer is nog niet aan de beurt voor schilderwerk, dus hebben we wel wat lelijke plekken op de muur en het plafond, maar al met al ziet het er toch een heel stuk beter, lichter en schoner uit.
De schilder is de hele dag druk bezig geweest.
Zoals altijd bij dit soort dingen, bleek een muur, na het verwijderen van het vliesbehang, heel slecht te zijn en moest met cement (?) opgevuld worden.
Dat was nogal een dikke laag, die eerst moet drogen voordat er verder aan gewerkt kan worden, maar dat gaat waarschijnlijk niet meer lukken deze week... :-(

In de loop van de dag belde AH dat de bestelde anijsstaafjes voor Paul vandaag terug gestuurd zouden worden, omdat hij ze niet was komen halen...
Pardon? Er zou gebeld worden als ze binnengekomen waren en dat was niet gebeurd.
Maar lang was te lang en kort was te kort, het kon maar 4 dagen blijven liggen en vandaag was de vierde dag, als ze niet opgehaald werden, zouden ze terug gaan.
Er zat dus niets anders op dan toen de schilder weg was naar Zaventem te gaan.
Inmiddels hadden we ook weer wat dingen die we bij Ikea wilden halen, dus daar zijn we eerst naar toe gegaan en hebben daar gelijk maar wat gegeten.
We hadden geluk, want we wilden twee nieuwe lampen voor boven de eettafel en er lagen er precies nog 2!
En AH bleek wel zo vriendelijk te zijn om deze week alle kruiden in de bonus te hebben, dat hadden ze vast speciaal voor mij gedaan :-)
Ik heb bijna alle kruiden die ik wilde hebben kunnen kopen en thuis heb ik toen gelijk maar alle kruidenpotjes zitten vullen.


2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Dat met die kruiden en de potjes, dat is wel leuk om te doen

Marthy zei

Zoals altijd gaat er van alles mis maar jullie overleven het wel lees ik.