donderdag 21 mei 2015

Furnas 1

In Furnas aangekomen keken we eerst bij de Fumarole Field
Het borrelde, stoomde en stonk er weer volop. Het blijft heel bijzonder om te zien dat de aarde zo dicht aan de oppervlakte zo heet is.
We wandelden in een soort van hoger gelegen parkje
waarvandaan we ook weer uitzicht hadden op borrelende bronnen.
We gingen verder en stopten even bij dit elektriciteitshuisje zodat Julian er een cache kon zoeken en ik er (weer) een foto van kon maken.
Toen gingen we op zoek naar Parque Terra Nostra. Dat is heel bekend en zie je ook in de toeristenfolders, maar op de website was geen adres te vinden en in Furnas zelf was het ook niet echt aangegeven.
Uiteindelijk hebben we het gevonden, maar het bleek nog dicht te zijn. We gaan er wel een keer kijken als we hier wonen :-)
Wel vond ik een nieuw Yves hartje voor mijn verzameling.


Nu gingen we naar het Lagoa das Furnas, daarom reden we terug door het dorp en namen de weg naar Ponta Delgada.
Op de heenweg waren we zo gekomen, maar nu herkenden we niets en reden we ineens langs een golfbaan die we absoluut vanmorgen niet gezien hadden.
We pakten de kaart erbij om te kijken waar we waren en toen bleek dat er twee wegen naar Ponta Delgada waren en wij zaten uiteraard op de verkeerde...
Een voorbijkomende mevrouw zag ons op de kaart kijken en ze stopte, toen ze hoorde dat we naar het meer wilden zei ze dat we achter haar aan konden rijden.
Dat deden we en in Furnas stopte ze en zei ze dat ze ons nog een stukje verder voor zou rijden, als ze zou knipperen moesten wij rechtdoor rijden, maar ze knipperde niet en heeft ons uiteindelijk helemaal naar het meer gebracht, zo ontzettend vriendelijk.
Bij het meer hebben ze ook in de gaten dat er nu veel meer toeristen komen en daarom moet je nu entree betalen.

Er stonden nu overal hekken omheen en er waren paden aangelegd waarover je kon lopen.
Van dichtbij de gaten van de cozido das Furnas (meat stews) bekijken was er nu niet meer bij
Als er veel meer mensen komen is dit natuurlijk veiliger, maar wij vinden het toch leuk dat we het ook gezien hebben hoe het eerst was.

3 opmerkingen:

Margriet zei

Ja, de Azoren zijn opeens ook ontdekt, het zal ook daar helaas wel een stuk drukker worden!

trompke zei

Ja, jammer hè? Voor jullie dan. Dat "ongerepte" is veel leuker. Zo gaat het met IJsland ook al. Gelukkig hebben wij dat nog wel maagdelijk ontoeristisch kunnen ervaren. Wel een stuk gevaarlijker als je niet oppast.

Jolande zei

Het heeft voordelen en nadelen.
Ik denk niet dat het ooit echt een massabestemming zal gaan worden, daar zijn de temperaturen te laag voor, te weinig vertier en geen all-in-resorts.
De low cost maatschappijen vliegen ook niet het hele jaar.