woensdag 27 mei 2015

Rondom Vila Franca do Campo 1

Vandaag wilden we Julian een stuk van de zuidkust laten zien en daarom reden we over de snelweg naar Vila Franca do Campo en gingen we over de kustweg weer terug naar PD.
Onderweg zijn we natuurlijk vaak gestopt.
De eerste stop was bij een miradouro even voorbij Vila Franca do Campo.
De hooggelegen miradouro waren ze aan het renoveren, maar een stukje lager lag er nog een.
Toen we daar waren besloten we om verder naar beneden te lopen
en zo kwamen we uit op een heel stil strandje
In deze grot moest een cache liggen, maar er stond een groot waarschuwingsbord dat je niet bij de rotsen moest komen i.v.m. vallende rotsblokken, nou dan kan cachen nog zo leuk zijn en de kans dat je een rotsblok op je hoofd krijgt misschien uiterst klein, maar het zal je maar net gebeuren.
Wij waren de braafste van de klas, lieten de cache voor wat hij was en genoten gewoon op het strand van het uitzicht en het heerlijke weer.
Het was inmiddels wel koffietijd geworden en dat kwam mooi uit want aan de haven hebben ze heerlijke koffie met een leuk uitzicht.
We zijn ook nog even over het strand naast de haven gelopen, er lagen zowaar twee mensen te zonnen.
Om te zwemmen vond ik het te koud, maar even met mijn voeten in de oceaan staan kon ik natuurlijk niet laten. Deze foto is genomen vlak voordat er een hogere golf aankwam en mijn hele rok nat was :-) maar die was ook zo weer opgedroogd.
We keken ook nog even rond in het centrum.

1 opmerking:

Margriet zei

Ik denk dat Hanny en ik maar moeten gaan beginnen met sparen.....ik zou best een keertje langs willen komen daar, het is er zooo mooi!