vrijdag 22 mei 2015

Furnas 2

We streken neer op een bankje om broodjes te eten. Deze eenden hadden dat gelijk in de gaten en ze kwamen heel snel naar ons toe gewaggeld en zo zaten we dus eendjes te voeren.
Het was al laat in de middag, maar we gingen toch een stukje langs het meer wandelen.
In deze (nu bijna) droge bergstroompje liggen nu betonblokken als stapstenen, waardoor het oversteken heel makkelijk geworden is.Langs het meer is een soort Pad van Ad, alleen zijn deze beelden met een kettingzaag gemaakt, wat ook wel heel knap is. Dit is "de wandelaar".
De cache die bij dit beeld hoorde lag een stuk hoger. We namen het pad er naar toe en liepen toen zo'n beetje in een half oerwoud. Julian staat op de foto, maar je moet goed kijken om hem te zien.
Bij de cache hadden we een mooi uitzicht op het meer. Dit pad ging nog veel verder omhoog, maar door de dichte begroeiing was het er nu al vrij donker en omdat het al laat in de middag was zijn we weer naar beneden gelopen.
Daar hebben we nog een klein stukje langs het meer gelopen, waarbij we de draak

en de mestkever zagen.
Toen zijn we teruggelopen naar de auto, misschien gaan we volgende week de rest van de beelden wel bekijken.
In Ponta Delgada zijn we gaan eten en weer terug op de hotelkamer hebben we eerst een douche genomen om de zwavellucht uit onze haren te krijgen.

2 opmerkingen:

trompke zei

Prachtig hoor! Wat een mooi eiland. Tja, die rotte-eieren-lucht is vreselijk. In IJsland waren sommige douches ook met heet bronwater, dus daar kwam de lucht uit de sproeier ;-)

Margriet zei

ja, daar waren de eendjes :-) Mooie beelden!