vrijdag 18 september 2015

Sydney dag 1 - 1

Het hotel lag niet alleen gunstig ten opzichte van het station en alle restaurantjes in China Town, maar er bleek ook nog eens een gratis bus voor de deur te stoppen, die heen en weer gaat tussen het station en de Circular Quay.
We gingen met die bus mee en stapten uit bij het eindpunt op de Circular Quay.
Daar liepen we onder het station door naar de Ferry Wharfs en konden toen onze eerste blik werpen op de Sydney Harbour Bridge.
Langs de Circular Quay is de Writers Walk. Veel schrijvers waren ons onbekend, maar er waren er ook een paar namen die we wel kennen, zoals Mark Twain, Arthur Conan Doyle, Rudyard Kipling en P.L. Travers.
En daar was het andere iconische landmark: the Sydney Opera House.
We worden regelmatig gevraagd om foto's van mensen te maken en dat gebeurde hier ook weer.
Toen de foto gemaakt was, stond de man erop om ook een foto van ons te maken, dus hebben we nu een mooie statiefoto van de hele Happy Family met de Harbour Bridge op de achtergrond.
We gingen koffie drinken, maar toen we dit stel meeuwen op een rijtje zagen zitten hebben we een tafeltje aan de andere kant van het pad genomen.
Terwijl we koffie dronken hebben we zitten kijken naar de mensen die de BridgeClimb aan het doen waren.
Dat is razend populair, je moet zeker 2 maanden van te voren boeken en de prijzen gaan vanaf  $ 250,= nou al krijg ik geld toe, ze krijgen me er niet op.
Ik ben gek op koffie met een view, maar ik denk niet dat er snel weer een view zal komen dat dit overtreft

Als we terug keken zagen we de skyline van de stad. Het viel enorm mee hoeveel hoge gebouwen er stonden.
We hebben een rondje om the Opera House gemaakt, zijn er doorheen gelopen en via de enorme trappen weer terug naar het plein gegaan.
Dit gebouw is in het echt nog veel mooier en indrukwekkender dan dat je het op foto's of tv ziet.
Een monumentje met uitleg van de architekt van het gebouw.

1 opmerking:

Margriet zei

Prachtige foto's en leuk dat jullie er ook een keer met z'n allen op staan! Brrrr, ik moet er niet aan denken om zo'n brug op te klimmen! Ik wist ook niet dat zoiets mogelijk was!