maandag 21 september 2015

Sydney dag 1 - 4

Toen we de tuinen uitliepen zagen we deze bloem, ik vond het net op een krab lijken.
 Op het hek zat een rainbow lorikeet, van zo dichtbij hebben we ze nog niet gezien en ik was net op tijd met het maken van deze foto, want daarna vloog hij weg.
Vanaf hier zag the Opera House er net uit als een reusachtig ei dat op openbarsten staat, als of er ieder moment een dinosaurus o.i.d. uit zou kunnen komen.
 Op dit plein, was een groep van 8 jongeren bezig om een nanocache te zoeken.
Ze waren al een half uur bezig en waren blij dat we kwamen helpen. Nog blijer werden ze toen Paul de cache vond.
 We wandelden door de stad en liepen door een straat met allemaal woorden in de taal van de originele bevolking van Sydney (Eora people) op de grond.
 We kwamen weer uit op het plein voor the Circular Quay. Daar staat the Tank Stream Fountain
 een prachtige fontein die uit verschillende stukken bestaat en waarin heel veel van de flora en fauna van Australië uitgebeeld is.

 Inmiddels hadden we ontdekt hoe we bovenop het uitkijkpunt langs de weg die bovenop het station loopt moesten komen en daar hebben we een poos zitten kijken.
 Ik heb nog nooit vierkante reddingsboeien gezien.
Omdat het nog zulk lekker weer was besloten we om via de winkelstraten terug naar het hotel te lopen, best nog een wandeling want het was iets van 2,5 kilometer.

 In China Town aangekomen hebben we op de food plaza gegeten. Ik koos vandaag voor Indisch, het smaakte lekker, alleen was het lauw en dat was wel jammer want ik hou niet van lauw eten.
Gelukkig was het hotel om de hoek en hoefden we niet ver meer te lopen, want nadat we gezeten hadden voelden we onze voeten toch echt wel.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat een prachtige fontein!