woensdag 17 mei 2017

Cyprus dag 2 - Lara BeachWe hebben de koffers in de achterbak gestopt en de rest op de achterbank.
Vanavond hebben we een hotel in Polis, maar we wilden niet via de snelweg daar naar toe, dus hebben we Eva verteld waar we naar toe wilden en zijn we vertrokken.
Ze rijden hier links en het stuur zit ook aan de linkerkant, dus het is weer even omschakelen voor Paul, maar gelukkig heeft hij ervaring.
Toen we door Paphos reden kwamen we langs een Mc Donald en daar hebben we even gestopt om koffie te drinken: heerlijk buiten op het terras.
Aan het tafeltje naast ons zat een Nederlandse actrice, met twee oervervelende kinderen die ze amper bekeek, ze moesten haar met rust laten want ze kon niets meer hebben… en de hele tijd dat we er waren heeft ze op haar smartphone zitten kijken pfff.

 Bij geocaching zijn er verschillende soorten caches, waaronder de inmiddels zeldzame virtuals, want die mogen niet meer gemaakt worden.
Op Cyprus liggen er een stuk of zes en omdat ze vaak op hele mooie plaatsen liggen wilden we er wel een aantal proberen te vinden.
De eerste bracht ons naar Lara Beach en om daar te komen moesten we de laatste 5 kilometer over een onverharde weg rijden, waar we ruim een half uur over deden.
We kwamen uit bij een restaurant en daarnaast lag een trap naar het strand toe.
Het was de tocht meer dan waard want het was hier toch prachtig en we hadden bijna de hele baai voor ons alleen.
 Bij ons heb ik wel eens statice in bloemstukken gezien, maar hier zag ik ze voor het eerst in het wild.
 Er waren veel stapels stenen
en deze jongeman was bezig om er nog meer te maken en dat is best heel knap, want lang niet alle stenen blijven goed op elkaar liggen.

 Ik moest natuurlijk het water in, kreeg gelijk een hele golf over me heen hahaha, maar was ook zo weer droog.

 Langs de trap naar het restaurant toe was het helemaal vol met carpobrotus acinariformis, die de prachtige Nederlandse naam van rode hottentotvijg middagbloem hebben
 We hadden gelezen dat het eten in het restaurant niet aanbevolen werd, maar dat je er wel gerust iets kon drinken en dat hebben we dan ook gedaan, want koffie met een view smaakt het allerlekkerste :-)

3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Heel erg bedankt voor je CyprusRoodkapje. Ik kom er nog wel achter wat de tekst betekent en dan blog ik er over.
Helaas geen resultaat op het Assepoesterfront en ook geen Doornroosje voor je vriendin. Maar ik blijf zoeken hoor!

Margriet zei

Oh, wat ziet het er daar heerlijk uit! Ik wil ook met blote voeten in zee! Lief dat jullie nog om sprookjeskaarten zoeken, ik kom echt nooit wat tegen!

Jolande zei

Ik ben benieuwd wat er staat Bertie :-)
Ik vond de kaart halverwege de reis, heb hem gelijk geschreven en dichtgeplakt in de hoop een postkantoor te vinden om een postzegel te kunnen kopen, maar zoals je gezien hebt is dat niet gelukt.
Toen heb ik de kaart hier op de post gedaan maar was hij al dichtgeplakt, anders had ik de tekst wel even door google translate gehaald.

Ik heb ook nog voor Doornroosje/Assepoester en Hans en Grietje gekeken, maar die hadden ze niet.