vrijdag 26 mei 2017

Cyprus dag 5 - Platres

Na het ontbijt, dat hier echt een heel stuk minder was dan in het vorige hotel, gingen we vol goede moed op pad om caches op de Persephone trail te zoeken.
Dat Trail begint vlakbij het hotel, we moesten een klein stukje langs de weg omhoog lopen.

De eerste cache konden we vlug vinden en toen begon het echte trail.

Na zo’n 150 meter werd het pad erg smal, zo’n 50 cm en ernaast was weer zo’n gezellige afgrond, waar als je per ongeluk struikelt er geen houden meer aan is, dus gingen wij in z'n achteruit en weer terug naar het hotel.
Het hotel gezien vanaf de weg.


Paul had het helemaal gehad en wilde gelijk vertrekken, hij keek of het hotel waar we morgenavond naar toe gaan voor vannacht nog kamers vrij had, maar ze zaten helemaal vol en om dan weer naar een ander hotel te gaan, daar had ik niet zoveel zin in.
Ik bedacht dat we misschien in Platres konden gaan kijken, dat ligt hier 10 kilometer verderop en dat was ik al een paar keer tegen gekomen in folders.
Dat zijn we toen gaan doen, onderweg zijn we bij twee uitzichtpunten gestopt om caches te zoeken en van het prachtige uitzicht te genieten.
In Platres reden we eerst de verkeerde kant van het dorp in, maar dat bleek niet zo heel erg te zijn, want we kwamen een benzinepomp tegen, waar we gelijk de auto volgetankt hebben; wel zo handig in de bergen waar je geen benzinepomp tegen komt.
Daarna zijn we naar de dorpskern gereden, hebben de auto daar geparkeerd en de drieenhalve winkeltje die daar waren bekeken
In de supermarkt hadden ze ook geen broodjes of zoiets, maar gelukkig vond ik muffins en een soort  soort koffiekoek, die volgens de mevrouw zoet smaakte (bleek naar pindakaas te smeken en het was niet lekker)
Ze verkochten er wel Weetabix en daar hebben we een pak van meegenomen in het kader van je kunt er beter mee dan om verlegen zitten.

En toen hebben we op het terras van het restaurantje lekker koffie zitten drinken.


1 opmerking:

Margriet zei

De uitzichten zijn in elk geval wel erg mooi ;-)