maandag 12 september 2022

Springtij

Gisteren was het springtij en om 15.00 uur zou het water op het hoogst zijn en dat gingen we even bekijken in het zwembad.
We zitten in het staartje van orkaan Daniëlle en de golven waren sowieso al hoog door de harde wind die uit het westen komt.
Bij het zwembad stond het water inderdaad ontzettend hoog en de golven sloegen over de strekdam heen, wat voor een enorm schuimbad zorgde. en de wind nam dat schuim dan weer mee alsof het bellenblaas was.
We hadden 's ochtends al gezwommen en toen stond alleen de onderste traptrede onder water, nu was de trap helemaal weg; het verschil tussen eb en vloed was nu 1.80 meter.
Ook hing de kwallenvlag er nu, dus we waren blij dat we vroeg waren gaan zwemmen.
De golven stuwde het water nog verder omhoog en als het dan vanaf het eerste plateau afliep leek het net een waterval; mooi om te zien.
Ik heb toch altijd ontzag voor de enorme kracht van het water.
Ook bij de tide pool, die helemaal verdwenen was, was het schitterend om te kijken.
Paul ging nog wat foto's maken; o.a. van de trap die helemaal in het aqua blauwe water verdween.
En de visdieven, normaal zie je er eens een of twee bij het zwembad, nu zaten er een heel stel, duidelijk te schuilen voor de harde wind.
Op deze dappere na die toch een visje wilde gaan vangen, maar hij had erg veel moeite om tegen de enorm harde wind in te vliegen.
We doen net als de Azoreanen; even naar de zee gaan kijken :-)
En ik vind het fantastisch  dat we dat kunnen doen, even naar beneden lopen en daar zitten om zo'n schitterend schouwspel te bekijken.

1 opmerking:

Bertiebo zei

Wat zit je daar te genieten zeg, ik kan het aan je rug zien, hahaha. Wat prachtig allemaal.