woensdag 12 oktober 2016

Sprookjesroute dag 5 Baunatal

Vrijdag is Julian jarig en omdat we morgen nog wel het een en ander daarvoor moeten doen, gaan we vandaag weer naar huis.
We konden er niet goed achter komen of Grimmwelt nou iets voor ons zou zijn, maar omdat als we weer verder gaan met deze route weer naar Kassel gaan om vandaar af verder te gaan, besloten we om dat thuis verder uit te zoeken en nu te gaan kijken bij Slot Löwenburg, even buiten Kassel.
Daar aangekomen bleek dat je de auto op een parkeerplaats aan de buitenkant van het park moest parkeren en dan kon je een shuttlebusje nemen dat je naar de Löwenburg bracht.

Het eerste busje was er nog niet en er stonden al heel veel mensen te wachten.
Ik zag het niet zo zitten, want we wisten niet hoever we vanaf het busje naar het slot zouden moeten lopen en ook weer terug, en als het busje vol zou zitten zouden we moeten staan, allemaal dingen waar we geen controle over hadden en ik met mijn voet nou net geen zin in had.
Omdat we al een stuk buiten de stad waren besloten we nog wat plaatsjes van de route te gaan bekijken en we begonnen in BAUNATAL met koffie.
De menukaart had ook een sprookjesthema.

 En de view was naar de Gebroeders Grimm fontein, nou meer sprookjesachtig konden we het niet treffen.
 Na de koffie gingen we de fontein van dichtbij bekijken.
 De gebroeders Grimm luisteren naar en schrijven op wat Dorothea Viehmann, het sprookjesvrouwtje, hen vertelt.
Dorothea Viehamann woonde in Knalhütte, een klein plaatsje vlakbij Baunatal en heeft meer dan 40 sprookjes aan de gebroeders verteld.
 We wandelden nog wat rond in dit leuke kleine plaatsje en zagen nog het sprookje DE ZEVEN RAVEN
 Er was markt en er stond een bestelbus vlak voor het beeldje, dus het was heel lastig om het op de foto te krijgen, maar het is toch gelukt.
 Vlakbij de parkeergarage zagen we nog en panfluitspeler in een fontein waar helaas geen water in stond.
We stonden in de parkeergarage van een ReWe supermarkt en daar hebben we gelijk maar even onze lunch gekocht voor we verder gingen.

1 opmerking:

Margriet zei

Leuk, diebeelden waar ze naar die vrouw luisteren!