zaterdag 15 oktober 2016

Sprookjesroute dag 5 Waldeck

 Nadat we in Wolfshagen rondgekeken hadden besloten we om nog een kleine omweg te maken en WALDECK te gaan bekijken, dan hoeven we daar de volgende keer niet naar toe.
In de folder staat het beschreven als "De sprookjesachtige berg- en vakwerkstad aan de Edensee in het Waldecker Land" , je zet er sprookjesachtig voor en het mag op de route :-)

De weg er naar toe ging over een hoogvlakte, waarbij je nou niet direkt het idee kreeg dat je een slot (meestal toch op een berg) en een groot meer zou tegenkomen, maar ineens reden we het dorpje binnen en zagen we gelijk een parkeerplaats bij een uitzichtpunt, waar we de auto even geparkeerd hebben.
En op een berg tegenover ons zagen we het slot liggen, het meer was nog niet te zien, dat ligt waarschijnlijk achter het slot.


 Het uitzicht naar de andere kant
 Met de auto reden we naar het slot toe en liepen we omhoog,  waarbij we gelukkig niet al te veel hoefden te klimmen.
Om in het kasteel te kijken moest je betalen, maar op de binnenplaats mocht je vrij rondkijken 

 en vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht op het stuwmeerEr stond nog een penny automaat en omdat ik nu alvast muntjes apart had gehouden voor het geval dat, kon Paul zo een penny draaien.
 Zuster Anna, ziet gij al iets komen? Kwam dat ook niet uit een sprookje? hahaha

Op de binnenplaats stond een kaak en nu weten we dus waar de uitdrukking “aan de kaak stellen” vandaan komt, nooit geweten of over nagedacht, maar leuk om het hier te ontdekken.

2 opmerkingen: