dinsdag 18 oktober 2016

Sprookjesroute deel 2 Dag 6 Kassel 1Julian was jarig geweest  en was inmiddels op een citytrip naar Amsterdam, Jasmine en Emmanuel waren naar Canada toe en wij hadden de kinderen natuurlijk geholpen met de voorbereidingen (lees veel wassen enz), maar nu ze dus allemaal weg waren en er voor de komende dagen prachtig weer voorspeld was, gingen wij weer verder met de sprookjesroute.
Net als op de heenreis stopten we, om 10.30 uur, even voorbij Keulen om koffie te drinken.We reden naar Kassel toe, naar de parkeerplaats boven bij de HERKULES Statue in Bergpark Wilhelmshöhe.
Op woensdag zijn de waterspelen en daarom waren we hier speciaal vandaag naar toe gegaan.
Normaal is parkeren hier gratis, behalve op woensdag, dan kost het € 7,50.
We hadden net een parkeerkaartje gekocht toen het meisje zei, oh ja vandaag werkt het bovenste (mooiste) stuk van de waterval niet, want dat wordt gerestaureerd, maar beneden werkt het wel, veel plezier….
Paul had gisteravond nog de website bekeken en daar stond helemaal niets vermeld…vast om te voorkomen dat mensen wegblijven.
En inderdaad, overal bouwkranen en geen water te zien :-(
Gelukkig was het uitzicht wel heel mooi.
 Herkules heeft natuurlijk het allermooiste uitzicht :-)
 Omdat het tweede deel van de watervallen wel zou werken, moesten we dus naar beneden. Op foto’s lijkt het allemaal lang niet zo steil, maar in het echt valt het helemaal niet mee om 539 steile treden af  te moeten lopen, samen met weet ik het hoeveel andere mensen.
Halverwege kon ik door het hekwerk deze foto maken

Ik kreeg last van mijn voet en toen we hier even van de trappen af het bos inliepen om een cache te zoeken, bleek daar een bospad te zijn waarover je ook naar beneden kon lopen.
Dat ging met een grote zigzag en bleek in totaal wel een kilometer lopen te zijn, maar het liep toch een stuk beter dan op de trappen en onder de bomen was het een stuk minder warm dan tussen alle stenen.
Beneden bij de vijver aangekomen (die halverwege het park ligt), was het erg druk met met allemaal mensen die van boven en beneden kwamen en nu allemaal op weg naar de waterval waren.

 Wij zijn ook die kant op gelopen en toen we er aankwamen werkte hij al.
Nou als ik zeg dat het tegenvalt is dat het understatement of the year… gewoon een kunstmatige waterval, die helemaal niet echt hoog is.


We zijn niet met de furtymillionen mensen meegelopen naar het aquaduct en de duivelsbrug, maar  doorgelopen naar Schloss Löwenberg, dat ook in de steigers bleek te staan…

 Op dit plekje kon je een foto maken zonder steigers of bouwkranen erop en dan zag het er heel mooi uit.
Het binnenplein van het slot stond ook helemaal in de steigers.
 Omdat het voor mij makkelijker en minder ver was om naar de beneden uitgang van het park te lopen, dan om weer helemaal omhoog te lopen, ging Paul alleen terug om de auto te halen en liep ik
langs de weg naast de kasteelmuur het park uit en heb ik in een woonwijk gewacht tot Paul me weer op kwam pikken.

1 opmerking:

Margriet zei

Jammer dat het tegenviel, het ziet er wel mooi uit daar!