woensdag 8 maart 2017

Lissabon dag 6 Graça en Alfama

Er zijn zoveel pastelarias in Lissabon, dat op het moment dat je denkt ik zou wel zin in koffie hebben, je er vaak uit een paar kunt kiezen.
Wij liepen weer een willekeurige pastelaria binnen waar het enorm druk was, het is een wonder dat de Portugezen niet allemaal tonnetje rond zijn van zoveel lekkers.
We namen koffie en wezen weer iets aan wat ons wel lekker leek, het eerste dat niet lekker is moeten we nog tegenkomen.
 Na de koffie gingen we weer verder en zagen zo weer heel wat van het niet toeristische stuk van Lissabon.
 Deze straat liep naar beneden, naar de Tejo.
Dit flatgebouw was wel ontzettend smal
 Door een cache kwamen we op het terrein van Museu da Aqua
 we zijn niet naar binnen gegaan, maar hebben wel op het terrein rondgekeken en op de miradouro die ook op het terrein was uit zitten kijken over een containerhaven.
 Later zijn we naar beneden gelopen.
Het plan was om langs het water terug te lopen, maar we konden niet over de sporen heen komen, tenzij we over het voetpad van de autoweg zouden lopen.
Aangezien dat een heel lang stuk was en we niet wisten waar we precies uit zouden komen, zijn we maar aan deze kant van het spoor terug gewandeld.
 Van uit de verte zag ik dit ventje al bovenop een auto zitten, het bleek reklame voor een rijschool te zijn.
 Halverwege station Apolonia zijn we onder de sporen doorgelopen, maar aan de andere kant waren alleen maar parkeerplaatsen en werken, dat we weer teruggegaan zijn.
 We liepen langs het Museu Militar en toen zijn we langzaam aan terug gewandeld richting de stad.
 Tegen half zes liepen we voorbij Armazens en omdat we niet zoveel zin hadden om eerst naar het appartement te gaan en dan weer terug te lopen, zijn wij vast naar de food plaza gegaan en hebben we J&J gebeld.
Jasmine was al in het appartement  en ze zou gelijk komen. Een kwartiertje later was ze er en ze had heel goed nieuws, want ze had vandaag de uitslag van haar examens gekregen en ze was voor alles geslaagd!!!
Julian was een stuk verder weg en het zou wel een uurtje duren voordat hij er zou zijn, dus gingen wij alvast eten.
Paul en ik natuurlijk bij de Wok, Jasmine nam een Veggieburger bij Mc
 en haalde ergens anders een heel voedzaam dessert vandaan, dat smaakte een beetje naar creme brulee.


Inmiddels was Julian ook aangekomen, maar omdat er nog van alles geregeld moest worden zijn Paul en Jasmine alvast terug naar het appartement gegaan. Ik ben voor de gezelligheid bij Julian blijven zitten en wij zijn later samen terug gelopen.
Paul en ik hadden vanmiddag besloten om de auto te annuleren en niet naar de Algarve te gaan.
Ik had toch al niet zoveel zin om steeds weer te verkassen en wilde veel liever in Lissabon blijven. Lissabon voelt bijna net zoals London en ik had veel meer zin om gewoon op ons dooie gemak nog een week hier rond te lopen en al cachend allerlei wijken te bekijken.
Ons appartement stond op Wimdu nog wel als vrij, maar er kwamen een paar dagen vrienden van eigenaresse langs en dat had ze natuurlijk niet op Wimdu gezet, dus helaas konden we hier niet blijven en ging Paul op zoek naar een ander appartement.
De auto bleek al geannuleerd te zijn??? Maar goed dat we besloten hadden om niet te gaan, anders hadden we morgen toch raar opgekeken als we op het vliegveld de gereserveerde auto kwamen halen.
Als er toch ook een ding niet goed loopt...
Maar goed, na veel zoeken heeft Paul een ander appartement gevonden en geboekt.
Ook de tickets voor Julian en Jasmine zijn geregeld en er is alvast wat ingepakt en zo was het  zowaar laat voordat we naar bed gingen. 

2 opmerkingen:

trompke zei

Gefeliciteerd met Jasmine's slagen!
Algarve lijkt me ook erg mooi, maar jullie zullen vast nog wel eens weer die kant op gaan :-)

Margriet zei

Loop een beetje achter, sorry! Maar nog gefeliciteerd met Jasmine, wat heerlijk dat ze geslaagd is.