zaterdag 4 januari 2014

De rest van de eerste dag

Toen we het Jamaa El Fna plein opliepen kwamen we als eerste gerrabs (waterverkopers) tegen en die vonden dat we met hun op de foto moesten.
Uiteraard tegen betaling, maar ze deden het op zo'n leuke manier. Tijdens het maken van de foto maakten ze klakgeluiden en kregen we hun hoeden op, het was echt lachen.
 Even verderop zaten mannen met slangen en die waren een stuk minder vrolijk. Ze hadden nog niet begrepen dat je meer vliegen vangt met stroop dan met azijn, want ze liepen tegen iedereen te gillen en te schreeuwen dat je geen foto's van mocht maken.
Als ze ook maar half dachten dat je wel een foto maakte stonden ze voor je neus te schreeuwen om geld.
Ik heb er een sport van gemaakt om elke dag een foto te maken, zonder dat ze het zagen :-)
 We wandelden langs de Koutoubia Moskee. Dit is de belangrijkste moskee in Marrakech.
Je ziet hem ook van alle kanten. Niets in de stad mag hoger zijn/worden dan deze moskee, waardoor je dus nergens hoogbouw ziet.
 In het Koutoubia Park zochten we nog een cache en daarna gingen we weer richting de riad.
 Onderweg kwamen we langs dit Marokkaans Ambachten Centrum, we liepen er even doorheen, maar het was sluitingstijd, dus we gaan er een andere keer verder kijken.
 Kathy had gezegd dat als we wilden ze voor ons zou koken en vleesloos was helemaal geen probleem.
Dat vonden we wel een goed idee, spannend ook.
Toen we om 19.00 uur beneden kwamen, was de tafel mooi gedekt en kregen we als eerste gang een soort erwtensoep (niet te vergelijken met de snert die wij eten) met daarin pistachenootjes en heerlijk zoet brood erbij.
 Het hoofdgerecht was een groenten tajine, oh wat was dat lekker.
 En als toetje kregen we warme banaan met rozijnen, stroop en slagroom. Het was echt een heerlijke maaltijd!
Op de kamer hebben we nog wat op de pc gekeken. ik heb een December Daily Art filmpje van een blog dat ik volg, gekeken om straks niet helemaal achter te lopen.
Hier raak je het kerstgevoel echt helemaal kwijt, niets doet aan Kerst denken en de temperatuur speelt natuurlijk ook een rol.
En toen zat de eerste dag er alweer op.

Geen opmerkingen: