donderdag 16 januari 2014

Het Hotel

Marrakech bestaat uit de Medina (oude stad) en de nieuwe stad. De meeste touristen verblijven in hotels in de nieuwe stad.
Ons was aangeraden eerste een paar dagen een riad te boeken en daarna nog een paar dagen een hotel in de nieuwe stad en omdat we totaal geen idee hadden hoe of wat een riad zou zijn en of het zou bevallen hebben we die raad opgevolgd: GROTE VERGISSING!!!
Na weer een heerlijk ontbijt en koffie op de kamer heeft Paul alles ingepakt, namen we afscheid van Amina en liepen we naar de dichtsbijzijnde stadspoort waar we gelijk al een taxi hadden.
In de taxi zat nog een passagier en die werd eerst afgezet bij het ziekenhuis en toen werden wij naar Hotel Dellarosa gebracht.
 Daar was het eerste wat we zagen een metaaldetector poortje…
 en drie stappen verder de hal in een groot bord dat je absoluut geen eten en drinken op de kamer mocht hebben. Op het bord stond ook duidelijk een fles water afgebeeld en dat in een land waar je geen kraanwater kunt gebruiken om te drinken of tanden te poetsen…Hartelijk welkom!
 We moesten eerst formulieren invullen en daarna werd onze bagage naar een opslagruimte gebracht omdat de kamer nog niet klaar was.
Laat in de middag, toen we terug kwamen kregen we een kamer op de eerste verdieping.

 Er waren 3 kamers met een balkon, waarvan wij er één hadden, maar er was dan maar weer één balkon waar een zitje op stond en dat was bij de buren.
 Vanaf het balkon keken we uit op het zwembad. Het is zo gebouwd dat er nooit zon komt, dus het is altijd te koud.
Het hotel heeft best een goede beoordeling, maar wij hebben ons blauw geërgerd.
Allereerst natuurlijk dat gedoe met drinken op de kamer, we trokken ons er wel niets van aan, maar ik had toch steeds het gevoel dat ik een klein kind was dat stiekem iets aan het doen was wat niet mocht als ik een kop thee of koffie maakte en zo wil ik me gewoon niet voelen als ik op reis ben.
Echt schoongemaakt werd onze kamer niet. Toiletpapier werd steeds vergeten. Internet werkte zelden. Bij het ontbijt was steeds alles 'net' op en dan duurde het een kwartier voordat er bijv nieuwe messen of glazen gehaald werden
Het personeel liep als kippen zonder kop rond te rennen, echt complete chaos.
We hebben waarschijnlijk teveel gereisd en teveel hotels gezien waar het een stuk beter geregeld was (met soms veel minder personeel). We spraken een PR dame van de FIFA die over de hele wereld reist en die deelde onze mening helemaal.
En zeker als je dan uit zo'n mooie, gezellige riad komt is het contrast natuurlijk helemaal groot.

1 opmerking:

Margriet zei

Ontzettend jammer dat je dan in zo'n hotel komt, zeker na jullie eerste ervaring in de riad. En belachelijk dat je geen eten en drinken op je kamer mag hebben!