dinsdag 21 januari 2014

Winkelcentrum en Cyber Park

Paul had gelezen dat er een groot, modern winkelcentrum met een foodplaza moest zijn, het Almazar Shopping Centrum en ook al zijn we geen shoppers, we wilden het toch wel even bekijken en er dan ook gelijk lunchen.
We namen een taxi en de chauffeur zei dat hij er ons best naar toe wilde brengen, maar dat het drie keer niets was. We konden beter naar twee andere plaatsen gaan om leer en mooie Marokkaanse spullen te kopen.
We reden langs kilometers bouwterrein waarop allemaal nieuwbouw huizen moeten komen, ze zijn nog heel wat van plan.
Bij het winkelcentrum aangekomen zei de chauffeur dat we maar even moesten gaan kijken en dat hij 10 minuten op ons zou blijven wachten, want dat was meer dan voldoende om dit shoppingcentrum te zien zei hij :-)
Hij wilde ook nog geen geld hebben, want wij zouden toch zo terug zijn en dan kon hij ons weer naar de binnenstad brengen.
 De goede man had helemaal gelijk, het was niet echt wat, veel winkels stonden (nog of alweer) leeg en het deed allemaal erg Europees aan.
 Maar we zagen hier wel de kerstman! :-)
 We gingen dus weer terug en de chauffeur vond dat we eerst naar een bepaalde winkel in de nieuwe stad moesten i.p.v. Jemaa El Fna waar we naar toe wilden, dus bracht hij ons daar naar toe.
Het was weer zo'n winkel waar we er al taig van gezien hadden, maar hier stonk het zo vreselijk naar mottenballen dat zelfs Paul het goed rook! We stonden dus zo weer buiten.
Aangezien we vlakbij het hotel waren, hebben we de chauffeur betaald en zijn we naar de Avenue Mohammed V gelopen om nog eens naar Starbucks te zoeken.
Nou die is er mooi (nog) niet, want het hele blok waar bij zou moeten zitten is nog in aanbouw. Toen zijn we maar naar de Mc gelopen waar we frietjes gegeten hebben als lunch, lekker in het zonnetje op het terras.
 We besloten om naar de oude stad te lopen. Toen we net door de muur waren zagen we rechts het Cyber Park; daar waren we nog niet in geweest dus dat deden we nu.
 We kwamen in een gedeelte waar ze bezig waren met het oogsten van olijven
 Deze foto mocht ik maken, dus geen geschreeuw :-) Met gebarentaal vroeg ik hoe ze de olijven uit de boom haalden en toen wees hij dat we een stukje verderop moesten gaan kijken
 Dat deden we en daar zagen we mannen op de grond, op trappen en ook in de boom (als je goed kijkt zie je dat er op deze foto ook iemand bovenin de boom zit) en met lange stokken sloegen ze de olijven uit de boom. Op de grond lagen doeken waar de olijven op vielen en dan werden ze in kratten gedaan.
Erg leuk om te zien.


We keken nog verder rond in de mooi onderhouden tuin.
 De fonteinen waren helaas leeg, maar het is natuurlijk winter hahaha.

Geen opmerkingen: