zondag 12 januari 2014

Eten

Na het bezoek aan het Badii Paleis had Paul honger en stapte hij een patisserie binnen in de hoop daar iets van een broodje te kunnen kopen.
Broodjes hadden ze er niet, maar en kop muntthee met een Marokkaans gebakje erbij vond hij ook wel een goed idee.
We gingen aan een van de tafeltjes zitten en kregen de door ons aangewezen gebakjes en de thee gingen ze zetten.
 Alleen gonsde het hier van de bijen (overigens in alle winkels waar ze van dat zoete spul verkopen) en ik zat niet echt lekker.
Zaten ze eerst nog aan de andere kant van de winkel, toen wij eenmaal de gebakjes voor ons hadden staan, kwamen ze ook 'gezellig' rondom ons (lees mij) zoemen, nou dat vond ik echt niet lekker zitten...
 Op een gegeven moment had ik het helemaal gehad en ben ik buiten op de stoep van de buren gaan zitten wachten tot Paul zijn gebakje/thee op had.
Het engels sprekende meisje uit de winkel kwam vertellen dat het echt geen probleem was en dat ze nooit staken.
Ja dat heb ik al vaker gehoord, maar als ze per ongeluk net even onder je arm vliegen terwijl jij die naar beneden doet en ze dus klem komen te zitten, houden ze zich mooi niet aan de niet-steken-regel...ik spreek uit ervaring.
En aangezien ik behoorlijk last heb van bijen- en wespensteken, geloofde ik het echt wel.
En toen kwam het meisje heel lief mijn thee en gebakje buiten brengen en heb ik het op de stoep opgegeten, waarmee ik wel bekijks had :-)
 Via weer andere weggetjes in de souk zijn we weer teruggelopen naar de Riad. Dat nemen van andere wegen gaat eigenlijk automatisch, want de steegjes in de souks zijn dermate chaotisch dat het bijna onmogelijk is om twee keer precies dezelfde weg te nemen, maar dat is juist de charme.
We kwamen onder deze prachtige poort door
 liepen over dit pleintje
 en even verderop zagen we een hele groep mannen zitten die heel druk met elkaar aan het praten waren.
 In de Riad maakten we kennis met Amina. Tijdens de afwezigheid van Kathy runt zij de riad en ook zij kan fantastisch koken, alleen kookt ze porties voor weeshuizen :-)
De foto's zijn niet echt geweldig.
Vooraf hadden we een bietensalade met geschaafde amandelen en geitenkaas, echt heerlijk, maar Paul en ik zijn kleine eters en voor ons was het al bijna een maaltijd op zich.
 Maar daarna kwam nog een enorm grote hoofdschotel: couscous met héél veel groenten
 en het dessert was een stoofpeertje met frambozen in een hele zoete saus.
Alles was meer dan verrukkelijk, maar we zaten helemaal vol en hebben niet eens alles opgegeten.
We hebben een vreselijke hekel aan overeten en omdat we het zonde vinden van al het eten dat dan overblijft gaat Amina morgen voor ons samen voor één persoon koken hahaha.

2 opmerkingen:

Margriet zei

oooh, wat ziet dat er allemaal heerlijk uit!!! Jammer van die bijen, maar gelukkig kon je het lekker uitziende gebakje buiten op eten :-)

trompke zei

Ziet er heel lekker en kleurig uit. Ik was ook op het stoepje gaan zitten ;-)