donderdag 9 januari 2014

Sjaals

Vandaag kregen we naast alle andere lekkere dingen, ook een _Brusselse_ wafel bij het ontbijt, hahaha.
 Na het ontbijt gingen we weer op pad. Onderweg zagen een hele stapel (oud?) brood op een kleed liggen,
geen idee wat daar de bedoeling van is.
 En toen zagen we ineens een kerstboom, hier heb je er echt geen idee van dat het over twee weken Kerst is. De kerstboom leek hier ook wel een beetje verdwaald te zijn. :-)
 We kwamen bij een winkeltje helemaal bomvol met sjaals. Nu draag ik eigenlijk het grootste gedeelte van mijn leven sjaals in allerlei vormen en maten, dus kijk ik altijd even met een schuin oog of ik er iets van mijn gading tussen zie hangen.
De verkoper kwam op ons af, wees ons op de kommetjes met pigment en begon een soort kwis te houden :-) Hij wees een kleur aan en dan moesten wij zeggen welke kleur het uiteindelijk zou worden. Hij maakte kleine strookjes papier nat  haalde het door het pigment en dan zag je de kleur voor je ogen veranderen, heel erg interessant om te zien.
 Hij haalde een blauwe sjaal tevoorschijn, legde een knoop in het uiteinde, en begon tot onze stomme verbazing het ding rond het hoofd van Paul te wikkelen. Ik lag helemaal dubbel van het lachen.
Ik moest er foto's van maken en dat heb ik natuurlijk ook gedaan.
 Verkoper moest weg, maar er kwam iemand anders die goed Engels sprak en voordat ik het wist was ik aan de beurt, whahaha, nou we kunnen zo de woestijn in.
 Ik zag een sjaal waarvan ik dacht dat hij mooi bij mijn paarse kleren zou staan en huppekee, daar werd de sjaal rond mijn hoofd gewikkeld, nu niet voor mijn mond, wat een stuk prettiger was met ademhalen.
Paul moest een foto van ons nemen en daarna gingen ze gezellig samen onderhandelen over twee sjaals die ik wilde hebben.
 Toen de onderhandelingen afgelopen waren en de sjaals betaald waren wilden we verder lopen, maar nee, we moesten eerst mee op een soort tour door een stukje van de souk, om te zien hoe de wol gekleurd en verwerkt wordt.
Op de foto hieronder zie je dat de wol gesponnen wordt met behulp van een fietswiel.
 We zagen (en roken) waar de wol gekleurd werd en boven onze hoofden hing het te drogen.
 Nadat we dit leuke, stukje binnentuin bekeken hadden, namen we afscheid van de leuke verkoper en gingen we, met heel veel napret, weer verder.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Wat een leuk avontuur :-) Kunnen jullie het nu ook zelf??? Die sjaals zo kunstig om je hoofd draaien bedoel ik ;-)

Jolande zei

Aangezien we niet de intentie hebben om met sjaals om ons hoofd te gaan lopen, hebben we het niet zelf geprobeerd :-)
Mijn nieuwste Best Friend die je op de foto ziet heeft me wel een leuke manier geleerd om een sjaal om mijn nek te 'knopen' en aangezien ik eigenlijk altijd wel een sjaal draag, heb ik toen wel opgelet :-)