vrijdag 10 januari 2014

Rondom de Moskee

Toen we uit de souk vandaan kwamen liepen weer over Jemaa El Fna en opeens zat er een eekhoorn voor mijn voeten. Daar ging ik natuurlijk even een foto van maken. Ik had dat nog niet gedaan of ja hoor, daar stond zo'n slangenschreeuwerd voor mijn neus te gillen dat de eekhoorn van hem was en dat ik hem moest betalen...nou echt niet.
Vandaag dus geen gratis slangenfoto, maar een onbetaalde foto van een eekhoorn. :-)
 We wandelden verder richting de moskee.
 Daarnaast staat de witte graftombe van Lalla Zohra, een mythologische figuur. Ze was de dochter van een slaaf en veranderede elke nacht in een duif.
 Toen we in de richting van het Koutoubia park liepen, leek het me of de hoge palm een vermomde gsm mast was, maar we moesten toch echt wel een paar keer kijken voordat we er echt zeker van waren.
Echt fantastisch hoe die foeilelijke dingen hier in de omgeving opgaan.
 We wandelden wat rond in het park
 
 en overal vandaan zag je de moskee.
 Nu gingen we op weg naar het Badii Paleis, maar het viel nog niet mee om daar te komen. Op een gegeven moment stonden we wel voor een paleis, maar dat was nieuw. Er stonden allemaal politiemensen en bewakers voor en daar heeft Paul de weg aan gevraagd. Ze wezen ons hoe we het beste konden lopen en via allemaal kleine straatjes en een leuk pleintje kwamen we er. Op het pleintje zagen we o.a. deze kleurige pigmentkegels.
En op de buitenmuur van het paleis stonden de beroemde ooievaars.


Geen opmerkingen: