vrijdag 17 januari 2014

Eerste kennismaking met de nieuwe stad

Nadat de koffers in de bagageruimte gezet waren, gingen we op pad. Het hotel zat om de hoek van de Avenue Mohammed V; een grote winkelstraat.
 
 Als eerste gingen we op zoek naar een Starbucks die volgens hun site vlakbij zou moeten zijn, maar wij konden het nergens vinden.
 Dit is echt een heel verschil met de Medina.
 Zulke mooie beschilderde vaten met kruiden zijn we daar ook niet tegen gekomen.
We gingen op zoek naar een boekwinkel, want ik wilde natuurlijk wel een Harry Potter deel 1 in het Arabisch hebben. We werden naar het Café au Livre gestuurd, dat moest een hele grote boekwinkel zijn, waar je ook koffie kon drinken.
Het koste erg veel moeite om het te vinden, want het lag helemaal verscholen tussen gebouwen., maar uiteindelijk hebben we het gevonden.
We moesten met een trap naar boven en toen kwamen we in een soort leeszaaltje, waar je inderdaad ook koffie en thee kon drinken. (wij zijn in Amerika/Canada in _grote_ boekwinkels geweest waar je koffie kon drinken, dus ons idee van groot was een beetje anders :-) )
Bijna alle boeken waren bestemd om daar te gaan zitten lezen, ze hadden er een aantal voor de verkoop, maar daar zat HP natuurlijk net niet tussen.
Maar 3 mensen gingen ons vertellen hoe we bij een echte boekwinkel moesten komen, alleen hadden ze daar alle drie een eigen idee over :-) Uiteindelijk werden ze het dan toch eens met elkaar en met de uitleg hoe we er moesten komen gingen wij weer verder.
 Het bleek dat we gewoon een heel eind de Avenue Mohammed V af moesten lopen. We waren net van plan om een postbode te vragen of we nog een boekwinkel zouden tegenkomen, toen we zagen dat de goede man voor de bedoelde boekwinkel stond!
 We gingen naar binnen en werden geholpen door een vriendelijke meneer die direct naar de kinderafdeling liep en daar HP5 en HP6 tevoorschijn haalde...Helaas hadden ze deel 1 niet meer :-(  Nu spaar ik dus echt alleen maar de eerste delen, dus ik was best wel teleurgesteld. Maar de man begon wat boeken weg te halen om te kijken of er heel misschien nog een exemplaar achter zou liggen.
Het geluk was helemaal met me, want er lag er inderdaad nog eentje, maar één is precies genoeg en ik was natuurlijk hartstikke blij!
 We liepen weer terug en kwamen langs een afgezet stuk plein waar de Fifa was neergestreken omdat zaterdag de Worldcup begint.
 We besloten om een cache bij het Nationale Theater te gaan zoeken en daarom liepen we die kant op.
De nieuwe stad is gemaakt door de Fransen en de straten zijn echt ontzettend breed aangelegd, maar mooi is een ander verhaal.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Toch fijn dat het gelukt is met HP1 in het Arabisch :-)

trompke zei

Medina lijkt me veel leuker eerlijk gezegd. Maar fijn dat je HP1 nog hebt kunnen bemachtigen. Moet je dat boek nou achterstevoren lezen? :-)