donderdag 23 januari 2014

Marrakech bij avond

Het begon donker te worden en dan ziet de souk er toch weer net anders uit.
 We liepen door de souk naar Jemaa El Fna
 Daar waren alle eetkramen inmiddels helemaal klaar.
Op deze foto is goed te zien hoe groot de suikerklonten zijn die in een glas muntthee gaan.
Thee is ook niet echt een goed woord, het is meer suikersiroop met een sterke muntsmaak, maar het is wel heel lekker.
 Uiteraard kwamen alle verkopers van de kraampjes op ons af om te vertellen dat we toch ec ht bij jun moesten zijn voor het beste eten, maar wij hadden nog niet echt trek na die koekjes.
 We liepen een rondje over het plein waar nu de verhalenvertellers druk bezig waren. We zagen een travestiet buikdanseres en de mannen met apen waren er weer. De slangenschreeuwers waren weg, want slangen worden sloom van de zon en die was nu niet meer aanwezig. We zagen een man met een enorme grote gier die je op je schouder kon laten zetten voor een foto en een stel  'henna' vrouwen die vreselijk tegen elkaar stonden te schreeuwen (vast de vrouwen van de slangenschreeuwers lol) ; het was een gezellige drukte.
 We liepen verder langs de moskee en daarvandaan zijn we heel langzaam terug gelopen naar de Mc Donalds vlakbij het hotel.
 We vroegen ons af of de verlichting die boven de straat hing nou kerstverlichting was of niet. We hebben besloten dat het dat wel was :-)
We aten dus bij Mc Donalds. Recht voor ons neus hing een tv en daarop keken we naar een Marokaanse soap over het leven van haremvrouwen.
We konden er natuurlijk niets van verstaan, maar de decors waren heel mooi, de kostuums waren werkelijk schitterend en het was erg leuk om zelf te bedenken wat ze zouden zeggen.
We zijn zo ongeveer naar het hotel gekropen, want na al dat lopen (Paul schat het op 12 kilometer) waren onze voeten nu echt helemaal versleten...

Geen opmerkingen: