zaterdag 10 juni 2017

Cyprus 9 - Flamingo's

Nu kwamen we langs de wat kleinere zoutmeren die tegen de luchthaven aanliggen.
Toen we voorbij het tweede kleine meer kwamen riep ik dat er volgens mij 3 flamingo's in het meer stonden, dus bij de volgende rotonde ging Paul terug, naar weer een rotonde en had ik mijn camera in de aanslag.
En inderdaad er stonden 3 flamingo's, maar het op de foto zetten vanuit een rijdende auto lukte niet erg goed, dus ben ik een stukje verderop uitgestapt en terug gelopen om foto's te maken, terwijl Paul nog maar een keer heen en weer reed.
Ik vond het werkelijk fantastisch dat deze flamingo's speciaal hier gebleven waren zodat ik ze in het wild kon zien. :-) En ik had echt geluk, want we zijn later nog een paar keer langs dit meer gekomen, maar we hebben geen flamingo meer gezien.
We zochten nog twee caches op het luchthaven terrein. Dat vind ik altijd de leukste momenten op een luchthaven, als ik zelf niet hoef te vliegen.
Daarna reden we door naar de Hala Sultan Tekke Moskee, dis is voor moslims na Mekka en Medina de heiligste plaats.


Als je respectvol gekleed was en je schoenen uittrok mocht je binnen kijken.
Ik trok dus een bloesje over mijn topje, deed mijn schoenen uit en ben door de moskee gelopen.
Hier ligt de tante van Mohammed begraven
Toen ik de moskee weer uit wilde lopen hield de imam me tegen, ik moest even met hem meelopen en toen kreeg ik rozenwater op mijn handen en dat moest ik ook op mijn gezicht doen.
Okee, ik ben bij hun 'te gast' dus dat heb ik gedaan en de rest van de dag had ik de geur van rozenwater in mijn neus :-)
Buiten het terrein van de moskee waren heel veel wenslintjes in de bomen gehangen.
Er liepen ook heel veel zwerfkatten rond, oh wat vind ik dat toch zielig.
We hadden nog geen zin om al terug naar het hotel te gaan en daarom reden we nog een stukje het land in, want Paul had gezien dat er een paar caches bij een windmolen park lagen.
Daar aangekomen reden we de onverharde weg op, maar die was net zo heel geweldig, ging vrij snel omhoog en maakte daarna een bocht,  als je omhoog gaat kun je niet meer keren, dus wat was wijheid?
Ik ben uitgestapt en een stuk naar boven gelopen, maar dit was geen weg waar we met de huurauto overheen konden rijden, vol met grote gaten en gleuven, dus ik heb een paar foto's van het uitzicht gemaakt en toen zijn we weer terug gereden naar Larnaca.
Daar hebben we voor de derde en laatste keer bij Alexander gegeten: tzatziki vooraf, Paul nam souvlaki en ik nam nog een keer die heerlijke groentenmoussaka.
Daarna zijn we nog heel even foto's gaan maken van de verlichte kerk en toen zat deze dag er ook al weer op.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat leuk dat jullie die flamingos zagen! In het wild is toch veel specialer dan in de dierentuin! Dat hadden wij vorig jaar ook met de kraanvogels en visarenden in Duitsland, zo mooi om te zien!