donderdag 22 juni 2017

Cyprus dag 13 - Hotel in het oude centrum van PafosNu gingen we op weg naar Pafos, naar het hotel waar we de laatste 3 nachten zouden zijn.
Dat hotel ligt in het oude centrum en omdat we redelijk vroeg waren, was het plan om de auto bij het hotel te parkeren, de koffers op de kamer te zetten en  dan het centrum in te gaan en daar ook wat te eten.
Dat was mooi in theorie, in praktijk liep het allemaal even anders.

Overal waren wegwerkzaamheden bezig, waren straten afgezet met grote betonblokken en verderr zijn heel veel straten één richtingverkeer, dus we zochten ons 3 slagen in het rond.
Uiteindelijk had ik geconstateerd, dat we met geen mogelijkheid bij het hotel zouden kunnen komen, omdat de straten eromheen afgesloten waren en we via eenrichtingsstraten een heel eind uit de buurt kwamen en dan was je zo 1,2,3, nog niet terug.

Op een soort pleintje bij een busstation, waar je niet mocht parkeren heeft Paul de wagen dan toch maar even neergezet en is hij lopend naar het hotel gegaan om te vragen waar hij moest parkeren en ben ik bij de auto gebleven.
In de auto was het te warm, dus ben ik op de stoep bij het restaurantje gaan zitten.

Toen Paul terug kwam was hij not amused, de man van het hotel was uiterst onverschillig, we konden gewoon wel ergens parkeren, daar of daar, dus ging Paul even daar of daar kijken en alles bleek vol te zijn, dus Paul weer terug naar het hotel.
Tja dan moest hij maar bij het benzinestation verderop parkeren, daar was een grote parkeerplaats (betalen) en zouden we iets van 750 meter met onze koffers over de opgebroken straten moeten sleuren en daar hadden we nou even helemaal geen zin in.

We zijn maar er maar bij gaan zitten op het terrasje van het gesloten restaurant en Paul heeft Kras gebeld, die begrepen het en gingen met de agent ter plaatse bellen dat ze een ander hotel moesten regelen.
Omdat we geen internet hadden en op een terras zaten zouden ze terug bellen.
Ik wilde het hotel ook wel even zien en ben ook een rondje gaan lopen.
Het hotel zag er redelijk 'brocante' uit
en zoals Paul al gezegd had, is De bruisende grote winkelstraat waaraan het hotel ligt helemaal uitgestorven en staan er ontzettend veel winkels leeg

Weer bijna bij het terrasje zag ik Paul al heel verhit zitten te praten, Kras had terug gebeld dat we een ander hotel kregen, wat duurder en luxer was, maar daarvoor moesten we 200 euro bij betalen.
Paul had daar geen zin in, want deze situatie is niet vorige week of gisteren ontstaan, maar is er al een paar maanden en het hotel had best een plan B kunnen bedenken, maar goed, lang verhaal kort we hebben het dan toch maar geaccepteerd en thuis gaan we wel een klacht indienen.
Paul schreef de gegevens van het hotel op en we wilden net in de auto stappen toen Kras weer belde, of we gelijk even de 200 euro wilden overschrijven…hallo, waar denken jullie dat we zitten???
We moesten toch eerst betalen voordat we naar het hotel konden, maar het kon niet met credit card, pfff
Uiteindelijk konden we dan toch gaan en het geld overmaken als we weer thuis zijn.
Inmiddels was het al zes uur geworden voordat we op pad gingen naar het nieuwe hotel, dat was dus een iets andere middag in het oude centrum van Pafos dan dat we ons voorgesteld hadden.

3 opmerkingen:

Chris zei

O, wat is dat toch balen, als het zo loopt en je zo onwelwillend te woord wordt gestaan. Ik hoop dat jullie inmiddels van Kras de 200 euro teruggekregen hebben.

Jolande zei

Ze gaan onze klacht grondig onderzoeken, goede dingen hebben tijd nodig zullen we maar denken, we wachten dus rustig af.

Margriet zei

Pfff, mijn eerste reactie was...dat regelt Kras netjes...maar toen ik verder las!!! Wat belachelijk, ik hoop dat jullie je geld terug krijgen, want dit was toch niet jullie fout!