woensdag 7 juni 2017

Cyprus dag 8 - cachen op weg naar Larnaka

We reden over de kustweg weer in de richting van Larnaka en hier zouden we zo voorbij gereden zijn als er geen Earth cache had gelegen, want vanaf de weg was er absoluut niets te zien.
Deze natuurlijke boog wordt The Love Bridge genoemd
Als je vlakbij de Love Bridge stond kon je precies de ingang van de grot zien die daar ook was.
En hij/zij was er ook en bleef heel mooi zitten voor de foto.
Overal stonden grote waarschuwingsborden dat je daar niet voorbij moest lopen omdat de kliffen instabiel zijn en kunnen instorten.
Ik ben de braafste van de klas en blijf dan ook altijd keurig voor zo'n bord staan met visioenen van de klif die voor mijn voeten naar beneden stort.
Dit bruidspaar had daar vast geen last van (of ze waren gewoon levensmoe, dat kan ook) want die liepen vrolijk door tot de rand om daar foto's te maken.
Toen we weer bij de auto waren en ik naar de berg tegenover me keek, dacht ik dat er allemaal beelden stonden, maar het was lastig te zien omdat het allemaal dezelfde kleur had.
Maar nieuwsgierig als we zijn, reden we die richting op om te kijken.
Het bleek een Open Sculpture Museum te zijn, met inderdaad allemaal beelden in een soort aangelegd park tegen de berg aan.
Ze stonden langs een heel lang zigzag pad, wat we niet helemaal afgelopen zijn, we hebben een stukje bekeken en van een aantal beelden foto's gemaakt.


Onderweg naar Larnaka gingen we nog vier caches zoeken.
De eerste twee waren we al voorbij voordat ik in de gaten kreeg dat we van een andere afslag van de snelweg afgekomen waren dan we hadden gedacht.
Dit merkten we doordat we ineens door poorten met aan beide kanten hoge hekken met van dat scheermesjesprikkeldraad een militair domein in reden.
Toen ik eens op de tablet ging kijken bleek het inderdaad een militair domein te zijn, Engels grondgebied en de weg ging er dwars doorheen, uiteraard stonden overal borden dat je geen foto's mocht maken.
Omdat ik het toch wel jammer vond dat we die twee caches niet gezocht hadden is Paul terug gereden, dus kwamen we in totaal drie keer over het militair terrein heen
Bij een van de caches lag deze hele grote pot, we zijn ze al vaker tegengekomen en later hebben we gehoord dat ze vroeger gebruikt werden als een soort opslagplaats en om dingen koel te houden.

Weer terug bij het hotel hebben we de spullen naar de kamer gebracht en toen zijn we gelijk doorgelopen naar de boulevard om te gaan eten.
Het eten bij Alexander vonden we zo lekker en er staan ook verschillende vega dingen op het menu, dus we zijn er vanavond weer gaan eten.
Als voorafje wilde ik een keer tamaras (niet vega, want het is van viseitjes gemaakt) proberen, maar vandaag waren we zo slim om maar een portie te bestellen
zo hadden we nog voldoende ruimte voor de overheerlijke groentenmoussaka.
Maar helaas weer niet meer voor een ijsje.
Terug op de kamer ben ik erg lang bezig geweest met het loggen van caches, de site van geocacching was erg traag vanavond, maar het is toch gelukt en ik was weer helemaal bij.

1 opmerking:

Margriet zei

Oei, 3 keer over dat militaire terrein! Waren jullie niet bang dat ze jullie in de gaten gingen houden ;-) IJsjes dus overdag eten, want met al dat lekkere eten kan ik me voorstellen dat er dan geen ruimte meer voor een ijsje is!