dinsdag 27 juni 2017

Kittens

Toen Lovely naar de Rainbow Bridge was gegaan, was het hier in huis enorm stil geworden en wilde ik graag een paar kittens.
We keken bij de asiels in de buurt, maar dan moet je hele adoptieprocedures doorlopen en hoe graag ik ook kattepoezen wilde hebben, daar voelde ik niets voor.
Ieder jaar zijn er overal altijd mensen die nestjes hebben en een nieuw thuis voor de katjes zoeken, dit jaar dus nergens...
Maar toen keek Paul eens op het online 'prikbord' op zijn werk en daar stond een advertentie op van een collega die een thuis zocht voor 2 katjes.
 Die collega heeft 4 gesteriliseerde poezen, maar bij eentje is die sterilisatie blijkbaar niet goed gedaan, want verrassing de poes kreeg 5 kittens.
Na wat heen en weer gemaild te hebben kwam hij 's avonds thuis met het verhaal en dat wij de twee katjes mochten hebben, omdat ze het ze het zo fijn vond dat de two bothers bij elkaar konden blijven.
En we kregen ook gelijk al foto's opgestuurd, met de belofte dat we elke week foto's zouden krijgen
Ze zijn geboren op 1 mei en ik dacht dat deze foto's de volgende dag genomen zijn.

 Bij deze serie foto's waren er ook een paar met hun 3 zusjes erbij, Paul stuurde ze me door met de opmerking "Nee je mag ze niet allemaal hebben" :-)
Hier zijn ze bezig de wereld te ontdekken.
 Zó schattig.
 En hier waren ze de eerste keer naar buiten.
 Wij hadden onze reis naar Corsica iets naar voren geschoven, zodat we dan nog een ruime week zouden hebben om alles mooi voor te bereiden voor de komst van de kittens, maar dat liep door het overlijden van Paul's vader even iets anders.
Tussendoor heb ik wat spulletjes gekocht en Julian had de reiskooi en kattenbak helemaal schoongemaakt.
Zaterdagmiddag kwamen we weer naar huis en op de terugweg hebben we nog een stuk of 4 winkels bezocht om het juiste voer te vinden, wat ook nog gelukt is en zo gingen we dan zondagmiddag op weg om de kittens te halen.
Paul's collega woont voorbij Bergen/Mons, helemaal tegen de Franse grens aan, dus het was ruim een uur rijden.
We werden er heel hartelijk ontvangen en kregen gelijk de kittens in onze handen.
En toen moesten die kleine lieverds, die net nog zo heerlijk onbezorgd in hun vertrouwde omgeving en bij hun moeder waren in de reiskooi.
Je weet dat het voor hun het beste is, dat ze echt wel zullen wennen, maar oh wat vind ik zoiets moeilijk.
 We namen afscheid en toen ben ik naast de kittens op de achterbank gaan zitten.
Nou om te zeggen dat ze het niet leuk vonden is een understatement
 Als de ene helemaal uitgeput was van het proberen uit te breken, nam de andere het over.
 Ik vond de autorit erg lang duren, maar gelukkig kwam er dan toch een eind aan en waren we weer thuis, waar ze gelijk los mochten en heel aarzelend het huis gingen verkennen.
 Het huis is een groot woord, want we beperken dat voorlopig even tot de keuken en woonkamer.
 maar daar viel al ontzettend veel te ontdekken
zelfs een hele grote poes.
Patch had gedacht van een rustige oude dag te genieten, komen er ineens twee van die monsters...
We laten ze alleen bij elkaar als we erbij zijn en 's avonds zijn de kittens in de keuken en kan Patch gewoon gaan en staan waar ze normaal ook gaat.
 Dit was toch wel een hele enerverende dag, voor zulke kleine beestjes en gelukkig vielen ze na een poosje lekker in slaap in hun mandje.
MAUI (zwart-wit) en (Kath)MANDU zijn thuis!
En voor nog wat bewegende beelden heeft Jasmine een heel leuk kort filmpje gemaakt: klik HIER

5 opmerkingen:

Chris zei

Wat vind ik dat leuk voor jullie en wat een schattige katertjes. Heel veel plezier ermee. Gecondoleerd ook met het overlijden van Paul's vader. Dat valt niet mee, weet ik, om zo kort achter elkaar ieder je vader te verliezen. Sterkte.

Bertiebo zei

Oj wat zojn ze lief en leuk. Heel veel plezier met ze!

Bertiebo zei

Oj wat zojn ze lief en leuk. Heel veel plezier met ze!

Margriet zei

Ooooh, wat schattig!

Daniela Rogall zei

Hallo Jolande,
die sind total süß, zum Verlieben. Ich wünsche Dir ganz viel Spaß mit den Kleinen. Es ist immer traurig, wenn ein Tier von uns geht, aber die Erinnerung bleibt uns. Mit unseren neune Gefährten sammeln wir weitere Momente, die unser Leben bereichern.
Liebe Grüße
Dani