woensdag 22 mei 2019

Rondreis Deep South USA - Dag 13 Maryville Shoney's / Hotel

Het was 17.15 toen we wegreden bij Rock City en omdat we dachten dat het door dat verloren uur hier ook wel langer licht zou zijn besloten we om door te rijden naar Maryville en daar iets te gaan eten.
In de verte zagen we de Smokey Mountains al liggen.
Op ongeveer 5 kilometer voor het hotel zagen we een Shoneys. Die hebben we al veel vaker gezien en daarom hadden we gisteravond online maar eens naar de kaart gekeken en zo wisten we dat ze er in iedergeval ook vis hadden.
We stopten om er te gaan eten.
Nou dit is dus echt Southern Food :-)
De stukjes vis waren klein, met een ongelofelijk dikke gefrituurde korst.
De serveerster had gevraagd of we sour cream bij onze jacked potato wilden hebben en omdat een droge aardappel niet echt lekker is hadden we ja gezegd.
Toen de aardappel kwam zwom hij in de boter, volgens mij hebben ze er een hele boterstick tussen gestopt, dus de sour cream hebben we er niet meer bij gedaan.
De uienringen waren op dezelfde manier gebakken als de vis.
Hierin het zuiden wordt zo'n beetje al het eten gefrituurd en met de enorme porties die je hier krijgt is het niet verwonderlijk dat je hier heel veel mensen met flink overgewicht ziet.
Ik ben te zwaar, maar hier was ik regelmatig een slanke den :-)

Toen we gingen afrekenen weigerde het apparaat de credit card van Paul, ook de tweede keer proberen wilde het het niet en mijn kaart was ook niet geldig…
Bij het tankstation naast het restaurant was een geldautomaat, dus ging Paul daar naar toe, maar ook daar werkte onze buitenlandse kaart niet…dat is hier in deze streken toch steeds een groot probleem,
Enfin de manager geloofde ons op onze blauwe ogen dat we terug zouden komen, dus gingen we eerst naar het hotel waar we het hele spul op onze kamer brachten.






De receptionist had 2 adressen van geldautomaten gegeven, dus ging Paul daar naar toe, maar ook daar was het jammer maar helaas.
Toen is hij terug gekomen en heeft hij op de pc opgezocht waar banken zitten en is hij weer weggegaan.
Bij een bank werkte de kaart gelukkig wel en kon hij geld uit de muur halen en daarmee weer terug naar het restaurant om te betalen…de manager zei dat ze er geen moment aan getwijfeld had dat hij terug zou komen :-)
En zo werd het een latertje voordat we alles gedaan hadden wat we wilden/moesten doen.

1 opmerking:

Margriet zei

Wat lastig met dat betalen, maar gelukkig zijn jullie niet meteen aan de afwas gezet ;-)