vrijdag 16 oktober 2020

Lockdown dag 209

 Na het poetsen ging ik de natte poetsdoeken buiten aan de droogmolen hangen, zodat ze konden drogen voordat ze de wasmand in gaan.
Terwijl ik daarmee bezig was, zag ik dingen in het hoge gras liggen.
Ik dacht dat Paul brood in het gras gegooid had, want dat doet hij regelmatig met  overgebleven brood, maar toen ik nog eens keek bleken het paddenstoelen te zijn.

Sinds kort heb ik ook een paddenstoelen app op mijn telefoon en die vertelde me dat het waarschijnlijk blanke champignonparasol paddenstoelen zijn: zo leuk!
Op het kanaal van The Show Must Go On was er vanavond een show met Alfie Boe.
Daar ben ik niet echt gek van en toen ik woensdag de aankondiging zag had ik me al voorgenomen om er niet naar te kijken en dat kwam goed uit, want nu kon ik naar de persconferentie over de nieuwe maatregelen kijken.
En dat was, in tegenstelling tot alle voorafgaande keren, nu eens allemaal heel duidelijk.
De verse premier Alexander de Croo vertelde vlot en duidelijk wat de nieuwe maatregelen waren en dat deed hij in twee talen! (net als de nieuwe minister van volksgezondheid) en niet half om half zoals Wilmes dat deed en je dus maar de helft begreep.
Met dank aan de versoepelingen van de vorige regering en de idioten die zich niet aan de maatregelen hebben  gehouden moet de horeca weer voor een maand dicht.
Er komt een avondklok tussen 0.00 en 5.00 uur, telewerk wordt de norm, we mogen nog maar 1 knuffelcontact hebben en maximaal 4 personen thuis ontvangen, mits voldoende afstand.
Voor ons veranderd er niets, maar het is wel te hopen dat iedereen zich nu eindelijk eens aan de regels gaat houden, voordat er rampen gebeuren in de ziekenhuizen en we straks weer in een volledige lockdown zitten.
 


2 opmerkingen:

Margriet zei

Mooi dat de persconferentie nu eens duidelijk was! En in 2 talen, eigenlijk wel heel erg raar dat dat tot nu toe niet zo was!
Ik vraag me alleen af of de maatregelen genoeg gaan helpen, ook hier in Nederland. Het virus lijkt nu wel helemaal niet meer te stoppen.

Jolande zei

Het was wel in twee talen, maar dan kreeg je het eerste stuk tekst in het NL's dan ging ze door met het 2e stuk in het Frans, 3e stuk weer NL's enz, dus hoorde je eigenlijk maar de halve tekst.
Alexander de Croo is vlot (en) tweetalig, dus die doet de tekst eerst helemaal in het Nederlands en dan nog eens in het Frans en eigenlijk vind ik dat zoiets moet in een tweetalig (eigenlijk 3 talig) land.
Er zijn vanmorgen weer nieuwe maatregelen afgekondigd, maar of die voldoende zullen zijn betwijfel ik.