vrijdag 30 oktober 2020

Lockdown dag 223

 Paul had vandaag weer eens een vrije dag genomen en terwijl Julian en ik gingen poetsen, ging hij wat van zijn vliegerspullen opruimen.
Na de lunch zouden we de labcache even gaan proeflopen, maar dat liep wat anders.
Ik heb een enorme hekel aan dingen uitstellen tot het laatste moment, want dan gaat er van alles mis en dat was vandaag geen uitzondering.
Wilde ik van de week in de regen gaan (regenjas aan en paraplu mee) Paul had daar geen zin in en vond vandaag beter.
Nadat hij de labcache had gemaakt had hij een QR code gekregen voor de test en ik was er vanuit gegaan dat hij die gelijk op zijn mobiel had gezet, maar dat bleek niet zo te zijn.
Toen ik het op mijn mobiel zette ontdekte ik gelijk dat een van de waypoints helemaal op een verkeerde plek lag, dus dat moest nagekeken worden en Julian kwam helpen.
Uiteraard werkte de site van Geocaching net nu niet mee en duurde het 10 minuten voordat een pagina geladen was en we moesten er 5 doen en na elke pagina terug naar de hoofdpagina dus reken maar uit.
We kwamen er uiteindelijk achter dat het aan de gps had gelegen, die had om de een of andere duistere reden bij het eerst Waypoint compleet foute coordinaten geregistreerd, dus Paul ging met de auto naar de Abdij om nieuwe coordinaten te maken en die door te bellen, zodat wij thuis op Google Maps konden kijken of ze nu wel goed waren, pffff
Ik kan heel slecht tegen deadlines en was dus nu behoorlijk gestrest, maar aan het eind van de middag was alles dan toch gelukt en nu staat onze Adventure Labcache online! Ik ben benieuwd wanneer hij voor het eerst gelopen zal worden door iemand.
 
Na het eten keken we naar het journaal, dat gelijk begon met de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad.
En zoals we al verwacht hadden: Belgie is nu voor anderhalve maand in een verstrengde lockdown.
Een heel pakket strenge maatregelen, waaronder het sluiten van alle niet essentiële winkels, geen bezoek meer thuis op 1 knuffelcontact na, verlening van de herfstvakantie met 2 weken , sluiten van vakantieparken,  telewerk verplicht.
Voor ons veranderd er eigenlijk niets, wij gaan gewoon rustig verder met wat we al 222 dagen doen.
 
Op het kanaal van The Show Must Go On was vanavond een tango show.
Ik vind Tangodansen wel heel mooi, maar meer dan een of 2 nummers hoeft voor mij niet, dus ik heb The Masked Singer gekeken; een heerlijk programma, zeker na die persconferentie.

 
 



1 opmerking:

Margriet zei

Toch wel heftig, zo’n strenge lockdown. Hier nu ook meer maatregelen. Duimen dat het dan ook genoeg effect zal hebben!