donderdag 5 november 2020

Lockdown dag 229

 Het was een dag vol huishatelijkheden en dat gebeurde allemaal onder het toeziend oog van Maui :-)
's ochtend hebben we de woonkamer helemaal gedaan, na de lunch kwam Delhaize en was het boodschappen wassen en opruimen.
Vervolgens zijn we bezig geweest met het bestellen van de boodschappen die eind volgende week geleverd gaan worden en toen was het alweer tijd om eten te koken: time flies als je met het huishaten bezig bent...
 
Tussendoor heb ik ook nog beddengoed gewassen.
Onze dekbedhoezen zijn heel nodig aan vervanging toe, want ze zijn gewoon versleten.
We waren van plan om nieuwe te gaan kopen als we terugkwamen uit Parijs, maar dat liep even anders.
Vooral aan de bovennaad vielen er gaatjes in en aan die kant had ik ze een paar cm korter gemaakt, maar dat is natuurlijk geen permanente oplossing.
Dekbedhoezen wil ik het liefste gewoon zelf zien én voelen voordat ik ze koop, maar dat gaat voorlopig niet, dus na weet ik het hoeveel turen op internet hadden we uiteindelijk 2 hoezen besteld.
Ze moesten supersoft zijn, maar ons supersoft is toch anders :-)
Deze hoezen houden we
Deze dekbedden zijn zo grof geweven dat je de streepjes op de achterkant al op de voorkant ziet, dus die gaan terug.


3 opmerkingen:

Marion van de Sande zei

Afgelopen week toevallig ook een nieuw overtrek gekocht en als ik een tip mag geven:

Ik heb ook graag het beddengoed heel zacht, glanzend, glad en vooral zacht. Dus altijd letten op het aantal threads per vierkante centimeter. Ik had goede dingen gelezen over lyocell. Dus bij Ikea een dekbedovertrek gekocht wat ook goede recensies had en deze week ontvangen. Volledig wit (lekker rustig op bed want in de winter gaat er vaak een quilt bovenop) met ingeweven strepen, zó heerlijk zacht, echt geweldig en geloof me: wij zijn kritisch daarin.

Succes!

Jolande zei

Hoi Marion,

Bedankt voor je reactie.
Ik probeer ook altijd op het aantal threads per vierkante centimeter te letten, maar op deze website stond het er niet bij.
Ik wil alleen blauw getinte dekbedhoezen, wat het natuurlijk lastiger maakt en dan moeten ze ook nog eens extra lang zijn omdat we dekbedden hebben van 2.20 lang, wat het nog lastiger maakt.
Er zijn hier in huis diverse Ikea hoezen en die zijn allemaal prima, alleen hebben ze nooit extra lange.
Wat ik wel eens doe is 3 hoezen kopen en die dan "verbouwen" tot 2 en ik heb een mooi dekbed gezien, maar ik dacht ik probeer die andere onlinesite gewoon een keer.
Net voor de lockdown kochten we voor de logeerkamer een dekbedhoes van Ikea die ik erg mooi vind, dus waarschijnlijk zal het er wel van komen dat ik er daar 3 van bestel en tot 2 hoezen ga maken.
Dat zijn dan weer de nadelen van deze tijd, niet even zelf kunnen gaan kopen, maar ach als dat het ergste is.

Margriet zei

Wij hebben ook net nieuwe hoezen gekocht (en een nieuw extra lang dekbed, heerlijk! Licht als een wolkje en heerlijk warm LOL), maar inderdaad, wat een gedoe! Maar uiteindelijk wel tevreden over de 2 die we gekocht hebben.