donderdag 3 februari 2022

De Bouw 3 februari

 Gistermiddag was er bouwoverleg en daar heb ik geen enkele foto gemaakt, gewoon omdat er niets te fotograferen was.
De mannen van Furnas waren aan het werk, maar verder was er niets gebeurt en was de lijst nog even lang als de vorige keer, hij was zelfs langer geworden.
Als het goed is komt volgende week de container en dan moet er toch echt wel schoongemaakt zijn, dus Nuno heeft tegen meneer Cabral gezegd dat de komende paar dagen al die kleine klusjes afgemaakt moeten worden.
Laat in de middag gingen we even kijken en nu zagen we inderdaad weer vooruitgang.
In de badkamer is het spotje gemaakt, de spiegel geplaatst en de kranen geïnstalleerd.
Op de laatjes na is de badkamer af (tot we de officiële woonvergunning hebben, dan gaat het bidet eruit en komt er een handdoekenkastje).
In de slaap- en logeerkamer zijn de ramen aan de bovenkant afgewerkt
en de plinten voor de kasten gemaakt; die twee kamers zijn nu helemaal klaar, net als kantoor.
Buiten hangt er nu een andere installatie voor de airco, maar daarvoor moest er wel een luikje in het plafond boven komen om dit ding aan te kunnen sluiten, dus momenteel zit er een gat in het plafond, maar de tweede unit is nu weg.
We hadden gevraagd of er nog wat extra grond in de tuin kon komen en meneer Cabral zei dat ze dat zaterdag zouden brengen.
Wij hadden gedacht dat het met zo'n grote schep over de muur gegooid zou worden, maar vanmiddag waren er twee mensen bezig de enorme berg aarde met scheppen over de muur te gooien....wat een werk;.
We zijn beneden bij Bar Poços koude pilsjes gaan kopen en dat stelden ze zeer op prijs.
Toen we boven kwamen waren de mannen van Furnas net bezig met de laatste plank in de open kast.
Ik vind het schitterend geworden; nog veel mooier dan dat ik in mijn hoofd had.
De keuken is ook zo goed als af, maar op de apparaten na is het meeste wel tijdelijk: hoge kastjes links, benedenkastje op de kopse kant, aanrechtblad, kastdeurtjes, dat moet allemaal vervangen worden, maar tot die tijd hebben we wel een normale keuken, wat natuurlijk erg fijn is.
Gisteren had ik het helemaal gehad met alles, maar vandaag was ik reuze happy met de planken en heb ik het gevoel dat het toch waarschijnlijk allemaal wel af komt en schoongemaakt kan worden voordat de container komt.


2 opmerkingen:

Margriet zei

Die open kast is prachtig!

maganjabbour zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.