woensdag 9 februari 2022

Ikea en Container boot

 Sinds vorig jaar heeft Ikea een ophaalpunt op het eiland.
Je kunt dingen online bestellen bij Ikea op het vasteland en dan komt het na een aantal weken aan op het eiland, waar je het moet gaan ophalen want ze leveren niet aan huis.
Wij hebben nogal veel handdoeken en nu we hier weer waren konden we precies opmeten of er ruimte was voor een smalle wandhangende kast waar we die allemaal in kunnen stoppen.
Dat paste en het zou ook in de auto moeten passen, dus die hebben we een paar weken geleden besteld en vandaag konden we de kast ophalen, bij het ophaalpunt in Ponta Delgada.
Dat ophaalpunt is niet heel ver van de haven en omdat we bericht gekregen hadden dat de containerboot vandaag aangekomen was, zijn we even doorgereden om er foto's van te maken.
De container is dus op het eiland en vrijdag wordt hij uitgeladen in het huis.
Nadat we foto's hadden gemaakt zijn we weer naar het huis gereden, waar Paul verder ging met het verwijderen van het voegenspul en ik alvast de kast voor het grootste gedeelte in elkaar heb gezet.
We hadden gedacht dat we volgende week het bidet eruit zouden kunnen laten halen, maar dat gaat niet lukken.
In het huis moeten namelijk nog 6 ventilatieroosters komen, 4 beneden in de kamers en 2 boven.
Nuno had ons foto's doorgestuurd van een soort ufo achtige dingen, die iets van 15 cm dik waren.
Wij vonden die natuurlijk spuuglelijk en toen is er gezocht naar dunnere, die ook gevonden zijn, alleen komen die pas over een week of drie.
Dan moeten er sleuven in de muren geboord worden, wat helemaal stofvrij gaat gebeuren (categorie eerst zien dan geloven).
We hebben gevraagd of de sleuven nu alvast gemaakt kunnen worden, maar dat kan niet omdat ze niet de exacte maten weten.
Wij hadden zoiets van we laten lekker niemand meer binnen en geloven die dingen wel, maar helaas gaat die vlieger niet op, want de inspecteur kan het grote boek niet aftekenen als die dingen niet geïnstalleerd zijn en zonder dat boek krijgen we geen woonvergunning.
Als we dat boek hebben moeten we ermee naar de gemeente Ponta Delgada, die dan weer een controleur kunnen sturen om alles te controleren en tot die tijd mag het bidet er niet uit.
Dus hebben we de deur nog niet op de kast gemonteerd en de kast zolang op het bidet gezet, zodat we hem de komende weken wel kunnen gebruiken tot hij aan de muur wordt gehangen.

 


Geen opmerkingen: