donderdag 17 februari 2022

De logeerkamer is af

 Gisteravond hadden we de broodmachine op de timer gezet en terwijl we nog in bed lagen roken we de geur van versgebakken brood.
Geen verbrande geur, dus had ik hoop dat het brood goed zou zijn, maar helaas...
Er zijn hier zoveel verschillende soorten meel, dus het zal wel even zoeken worden.
Gist is ook anders dan bij ons, zakjes van 11 gram die je moet halveren.
Dat heb ik thuis ook een poosje gehad toen ik geen Dr Oetker kon krijgen en halveren werkte daar ook niet, dus volgende keer er hier toch maar een heel zakje doorheen doen.
De mevrouw van de bank had gebeld dat we de papieren voor een rekening konden komen tekenen, dus dat zijn we eerst maar gaan doen.
45 pagina's enkelzijdig geprint...de banken kunnen toch nog heel wat besparen voor het milieu.
Enfin wij hebben getekend, nu gaat alles naar Lissabon en hopelijk hebben we dan volgende week een rekening, want de bankkaarten van de K.. Bank werken uiteraard weer eens niet, de app waarmee je het moet herstellen werkt ook niet en degene die onze rekeningen behandeld mag niet helpen: dat heet dan Positive Banking.
We hebben een brood opgehaald bij de Continente en toen zijn we thuis weer aan het werk gegaan.
Ik begon aan het allerlaatste Ikea pakket en daarin hadden ze een heel handig handvatje voor het sleuteltje....in het allerlaatste pakket :-)
Paul schroefde de laatjes en kastjes in de Kallax kast terwijl ik de rieten manden in elkaar zette en toen was ook dit meubelstuk af!
Paul wilde graag een tv om  te proberen het Portugese journaal te volgen, dus die hadden we al een paar weken geleden gekocht.
Het is 'een kleintje' maar ik vind het een bakbeest, maar hij past we mooi op het kastje.
Vier rieten mandjes vonden we toch wat veel, dus hebben we er twee naar boven verhuisd.
Toen waren we natuurlijk heel benieuwd of de bedbank nog uitgeklapt kon worden op de plaats waar hij stond
Aangezien we hier niet echt veel logees zullen hebben vonden we het zonde om in deze kamer alleen maar logeerbedden neer te zetten en er verder nooit te komen, nu hebben we er een tv/lees kamer van gemaakt waar ook in gelogeerd kan worden en we zijn heel tevreden over het resultaat.

 
 

2 opmerkingen:

Margriet zei

Daar wil ik wel weer een keer komen logeren, ziet er gezellig uit! 😊

Jolande zei

Je bent welkom.