donderdag 10 februari 2022

De Bouw 9 februari

Vanmorgen gingen we naar het huis om het 'poedersuiker' laagje dat overal lag weg te halen.
Paul ging stofzuigen en ik dweilen.
Hij was bijna klaar en ik halverwege toen er een auto voor de deur stopte, en ja hoor daar kwamen weer mannen door het huis heen gebaggerd, nu om de afdekplaten van de rolluiken aan de voorkant af te werken.
Meneer Cabral kan heel goed bouwen, maar van plannen en coordineren heeft hij geen kaas gegeten...
Enfin wij konden niets anders doen, dan met lede ogen toezien hoe de vloer weer vies werd, dus we zijn in de auto gestapt om horizontale jaloezien voor de badkamer te gaan kopen en in het huurhuis te gaan lunchen.
Toen we weer terug waren zagen we dat de panelen ook nog geschilderd moeten gaan worden...
Nuno kwam later op de dag even langs en die zei ook dat het zo niet meer kan, de mannen die komen schilderen moeten via de muur en het balkon.
Wij zijn verder gegaan met de vloer boven en terwijl die aan het drogen was zijn we beneden verder gegaan.
Het washok is nu schoon,
en de gang ook.
Het karton op de trap laten we nog even zitten tot de verhuizers geweest zijn.
We zijn eigenlijk wel heel benieuwd naar hoe de trap eruit zal zien, want we hebben alleen de onderste drie treden gezien.
Het licht in de trapleuning is nog niet gemaakt, dat komt de elektricien doen als hij terug komt om de plafondlampen op te hangen.
Van boven komt er zoveel daglicht de gang in, heel licht en mooi.
In de badkamer moest iets voor het raam komen, zodat we niet steeds het rolluik moeten laten zakken als we willen douchen.
Tot drie keer toe zou er iemand komen om de ramen op te meten, maar die kwam gewoon niet.
Toen hebben we de leverancier van Luxaflex in Portugal aangeschreven en die gaf ons het adres van de firma hier op het eiland.
Daar werden we heel vriendelijk geholpen en ze zijn heel netjes tijdens een bouwoverleg komen meten en overleggen met Nuno.
Er mag niet in de ramen geboord worden, maar thuis hadden we al onderzoek gedaan en er is een clicksysteem, dus perfect voor de ramen.
Alleen is het clicksysteem inmiddels niet meer leverbaar, dus zou er een frame op het raam worden geplakt.
Dat frame moet bij Luxaflex Belgie vandaan komen en die weigeren het op te sturen naar de Azoren...
Nu waren we laatst in een China Store, waar ze van alles en nog wat verkopen en daar zag ik horizontale jaloeziën en daar zijn we er vanmorgen twee van gaan halen.
Het is absoluut niet de kwaliteit van Luxaflex en helaas van plastic, maar ze hebben een clicksysteem, zaten in vijf minuten op het raam en doen wat ze moeten doen.

Ik heb een groot deel van de middag op mijn knieën in de badkamer doorgebracht om met azijn al het voegsel van de tegels te boenen en op de wasbakken na is de hele badkamer nu schoon.



Een paar weken geleden zag ik dit wandrek bij Homa en dat hebben we toen gelijk gekocht.
Vandaag hebben we het meegenomen en opgehangen, dat is alvast maar gedaan.


Geen opmerkingen: