dinsdag 8 februari 2022

De Bouw 7 februari

 We waren vandaag vroeger opgestaan dan normaal, want we gingen weer verder met schoonmaken en om 10.00 uur zou er iemand komen om het internet aan te sluiten.
Even voor negen, we stonden klaar om weg te gaan, belde Nuno die vertelde dat er mensen van het telecom bedrijf op de stoep stonden.
Ik zei tegen Paul dat er dan mensen in huis geweest moesten zijn die naar Nuno gebeld hebben, want anders kon hij dat nooit weten.
En inderdaad bij het huis leek het wel een mierenhoop...
Het aansluiten liep niet helemaal volgens de planning, want er was geen signaal op de paal voor de deur en ook niet op de twee palen verderop.
Ze hebben nu speciaal voor ons een nieuwe kabel moeten trekken en dan zijn wij de enige die op die kabel zitten, dus dat zou vlot moeten gaan, vingers gekruist.
 
Meneer Cabral liep in het huis en er waren mensen bezig met de rolluiken.
Die liepen helemaal niet soepel, dus daar moest iets aan veranderen.
Doordat er iets te lang was, liepen ze daar overheen en zo zaten ze aan zowel de binnen als buitenkant onder de smeer.
Dat stond al een paar weken op de lijst, maar vorige week waren er twee mannen bezig geweest om met koud water het smeer eraf te spuiten, wat natuurlijk niet lukte.
Nu werd de balk ingekort en met een speciaal ontvet middel werden de rolluiken schoongemaakt, alleen konden ze niet overal bij, omdat we maar een schuifpui hebben, dus werd heel vrolijk het glas eruit gehaald.
Ook aan de ramen aan de achterkant moest ineens van alles gebeuren, dus daar ging ook het glas uit en er weer in, dus kunnen we weer opnieuw beginnen met de ramen schoon te maken.
 
's Middags was er bouwoverleg en toen heeft Nuno geregeld dat de logeerkamer leeggehaald werd zodat ik daar kon schoonmaken.
Morgen blijkt er ineens ook nog van alles te moeten gebeuren, dus ik vrees dat we weer heel wat overnieuw zullen moeten poetsen :-(

1 opmerking:

oistenwaggy zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.