zaterdag 9 oktober 2021

De Bouw 8 oktober

 Er zou niet meer gewerkt worden tot de ramen erin zitten en daarom was er afgelopen woensdag ook geen bouwoverleg.
Nu hadden wij wel al een paar keer mensen aan het werk gezien in het huis, maar we waren niet gaan kijken om niet in de weg te lopen.
Paul had een mailtje gekregen van Furnas dat er een paar vierkante meters tegels opgehaald waren en daarna hoorde hij van Nuno dat het buitentegels waren omdat ze het balkon alvast gingen doen.
Nou dat wilden wij wel even zien, dus toen we terug kwamen uit Sete Cidades zijn we even langs het huis gereden.
Tot onze verbazing was het gat in de muur aan de achterkant van het huis ook dichtgemaakt, maar was er nu een deur gemaakt in de houten poort aan de voorkant en daar hebben wij natuurlijk geen sleutel van.
Nuno vind dat wij een poort moeten nemen, want iedereen heeft een poort...kan wel zijn, wij zijn niet iedereen en als ze echt naar binnen willen klimmen ze wel over de muur, net als wij nu gedaan hebben :-)
Van bovenaf was goed te zien dat de gaten in de muur dichtgemaakt zijn en dat het nu bovenaan rechts en achter mooi afgewerkt is met een rand erop.
Links is het gat dicht, maar het muurtje is nog niet  helemaal klaar.
En ja hoor op het balkon liggen nu tegels

We hebben ze uitgezocht op 1 voorbeeld tegel en in het echt is de kleur net zo mooi als we ons voorgesteld hadden.
Boven wilden we het in de breedte gelegd hebben, dus dat was ook prima, alleen zouden ze steeds 1/3 verspringen en dat is dus de mist in gegaan...
I.p.v. 1/3 - 1/3 - 1/3 liggen ze nu 1/3 - 2/3 en dat ziet er niet uit. 
Als ze nu nog 1/2 zouden verspringen was het misschien nog tot daar aan toe, maar als je er nu tegenaan kijkt ziet het er heel erg raar uit.
In de woonkamer komen dezelfde tegels (alleen dan voor binnen, deze zijn voor buiten en daarom stroever) en het is dus de bedoeling dat het lijkt alsof de vloer doorloopt.
Het verschil tussen de twee vloeren zou niet meer dan 2 cm zijn , maar als de woonkamertegels op een ondergrond komen te liggen wordt het verschil eerder 4 tot 5 cm, dus dat moet aangepast.
Paul zei al dat ze i.p.v. de tegels die er nu liggen uit te bikken maar nieuwe overheen moeten leggen, dan zijn 2 problemen in 1 keer opgelost.
Tenslotte zijn ze ook nog bezig geweest in de badkamer om leidingen te leggen en gaten te maken.
Hier komt het wandhangend toilet met de douche ernaast.

Het gat voor het bidet.
De aansluitingen voor de wastafels.
En dan zijn er knoppen waarmee je de waterleiding af kunt sluiten.
En waar zitten die..precies in het zicht op de muur.
Hier in het huurhuis zitten ze ook en dat is echt foeilelijk, dus die willen we verplaatste hebben naar onder of naast het wastafelkastje.
Nou dat werd dus een mailtje naar Nuno om te kijken hoe dit allemaal geregeld gaat worden.
En dan maar hopen dat als we straks thuis zijn er niet nog meer van dit soort dingen gebeuren die we dan pas zien op het moment dat de foto's komen.



1 opmerking:

Bertiebo zei

Pfff je moet ook wel alert zijn hè